SON DAKİKA

Bakan Ziya Selçuk Diyarbakırlı öğrencilerle buluştu

03 Mayıs 2019, Cuma - 16:20
DİYARBAKIR (AA) - Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Tasarım beceri atölyeleri vasıtasıyla her çocuk binlerce kez tecrübe edilerek neye yatkın olup olmadığını öğrenecek." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Bakan Selçuk, Yenişehir ilçesindeki Ziya Gökalp Anadolu Lisesini ziyaret etti. Selçuk, burada öğrenci korosunun seslendirdiği türkülere eşlik ettikten sonra okulun müzesini gezdi. Girdiği bir derslikteki öğrencilerle sohbet eden Selçuk'un "Kim kopya çekiyorsa parmak kaldırsın" sorusu öğrencileri güldürdü.

Bir öğrencinin derslerin yoğunluğu dolayısıyla sosyal aktiviteye zaman ayıramadıklarını ve bu nedenle yeteneklerini keşfedemediklerini belirtmesi üzerine Selçuk, bununla ilgili çalışma yürüttüklerini söyledi.

Bakan Selçuk, bu çalışmanın ilkokul birinci sınıftan itibaren başlayacağını işaret ederek, şunları kaydetti:

"Tasarım beceri atölyeleri vasıtasıyla her çocuk binlerce kez tecrübe edilerek neye yatkın olup olmadığını öğrenecek. Tabii bu sene yılın ortasında olduğumuz için 12. sınıflar için acil bir çözüm olmayabilir ama merak etmeyin gerekli konular üzerinden çalışıyoruz."

Öğrencilerin Galatasaray-Beşiktaş derbisini kim kazanacağı sorusuna Selçuk, "Bir Galatasaraylı olarak takımım yenecek." yanıtını verdi.

Bakan Selçuk'a öğrenci ve öğretmenleri tarafından resim ile üzerinde şehrin tarihi mekanlarının yer aldığı bakır işlemeli plaket hediye edildi.

Merkez Sur ilçesinde tarihi Ulu Cami'de namaz kılan Selçuk, esnaf ve vatandaşla bir süre sohbet etti.

Dicle Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen resim sergisini de gezen Bakan Selçuk, müzik dinletisini dinledi. Selçuk, burada düzenlenen "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" toplantısında öğretmenlerle bir araya geldi.

Selçuk'a, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, İl Milli Eğitim Müdürü Feysel Taşçıer, AK Parti İl Başkanı Süleyman Serdar Budak ve Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül de eşlik etti.





Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler