SON DAKİKA

Balıkesir’de dolandırıcılık girişimi

22 Ekim 2017, Pazar - 17:00
BALIKESİR (AA) - Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, telefonda kendisini savcı olarak tanıtan kişiye 70 bin lira havale etmek isteyen emekli din görevlisi, polisin uyarısıyla dolandırılmaktan kurtuldu.

Alınan bilgiye göre, Ayvalık Müftülüğünü arayan ve kendisini savcı olarak tanıtan kişi, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından soruşturma geçiren din görevlilerinin isimlerini istedi.

Müftülük görevlisi, telefondaki kişiye birkaç eski personelin isim ve telefon numarasını verdikten sonra durumdan şüphelenerek telefonu kapattı.

Müftülükten aldığı bilgi üzerine emekli din görevlisi Ahmet A’yı telefonla arayan şüpheli, Ahmet A’dan banka hesabındaki paraları istedi. Ahmet A, daha sonra şüphelinin verdiği hesaba para yatırmak için bankaya gitti.

Bu sırada durumdan haberdar olan Müftü Orhan Tosun ve İlçe Emniyet Müdürü Fikret Bakır ilçedeki bankaları telefonla arayıp durumu anlattı.

Bankaya para yatırmak için gelen Ahmet A, burada polis ve banka görevlilerinin kendisini uyarmasıyla dolandırılmaktan son anda kurtuldu.

Ahmet A, olayla ilgili olarak şikayetçi oldu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler