SON DAKİKA

Balıkesir’de güreşçi develere havut giydirildi

18 Temmuz 2018, Çarşamba - 22:00
BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yapılacak güreşlerde yarışacak develere törenle havut giydirildi.

Edremit Yağlı Güreş Arenası yanında düzenlenen havut giydirme etkinliğine Edremit, Burhaniye, Ayvalık ve Ayvacık'tan 50 deve getirildi.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı törende dua okunmasının ardından pilav ikram edildi ve bazı develer güreştirildi.

Edremitli deveci Hüseyin Midilli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havut giydirme etkinliğinin geleneksel olarak düzenlendiğini söyledi.

Güreşler öncesi hazırlık yapıldığını vurgulayan Midilli, "Bu tür etkinliklerle bir araya gelip, yaz aylarında develere nasıl bakıldığını görüyoruz. 2017-2018 deve güreşi sezonu için hazırlıklarımızın bu son aşaması. Havut giydirme ile bu hazırlık tamamlanmış olur. Bundan sonra yapılacak güreşlere hazırız." dedi.

Midilli, develerin güreşlere katılabilmesi için karınlarındaki şişliğin inmesi gerektiğini anlatarak, "Develer kış boyunca bir şey yiyip içmezler. Karnı çekince deve kızgın olur. 3- 4 ay boyunca mart ayının sonuna kadar devam eder ve her hafta sonu bir yerde yapılan güreşlere katılırlar." diye konuştu.

Deve sahiplerinden Murat Atik ise develeri özenle yetiştirdiklerini dile getirerek, "Bir insan evladının nasıl üzerine titrerse biz de develerin üzerine bu şekilde titriyoruz. Sezon yaklaştığı zaman havutlarını koyuyoruz. Ondan sonra hayırlarını yapıyoruz. Ardından antrenman güreşleri yapılır. Yavaş yavaş sezonumuz başlamış oluyor. Sezon başladığı zaman develerimiz dengi dengine eşleştirilir ve güreştirilir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler