SON DAKİKA

Bartın’da 8 kişi koyda mahsur kaldı

20 Kasım 2017, Pazartesi - 02:40
BARTIN (AA) - Bartın’ın Güzelcehisar köyünde, yüzmek için tekneyle koya giden 2’si çocuk 8 kişi dalgaların yükselmesi nedeniyle koydan dönemedi.

Alınan bilgiye göre, sabah Barın ırmağından Güzelcehisar köyüne gelen 8 kişi, sahilden yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta Kızılağaç mevkisindeki koya gitti.

Akşam saatlerinde dalgaların yükselmesi nedeniyle aralarında 2’si çocuk 8 kişi koyda mahsur kaldı.

Sahile dönemeyen grup, durumu Bartın İl Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerine bildirdi.

Güzelcehisar’da görevli cankurtaran ekipleri, denizden kurtarma çalışması başlatarak grupla iletişime geçti.

Ancak denizin dalgalı olması nedeniyle mahsur kalanlara ulaşılamadı.

Öte yandan AFAD ekiplerinin karadan başladığı kurtarma çalışması ise bölgenin sarp kayalık ve uçurum olması nedeniyle yapılamadı.

Güzelcehisar sahilinde görevli cankurtaran Mehmet Denizbilen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dalgaların akşam üzeri aniden yükseldiğini söyledi.

"Sabah saatlerinde Bartın ırmağından 8 kişi Kızılağaç koyuna gitmiş" diyen Denizbilen, "Koya yüzmek için giden 8 kişi tekrar geri dönemediklerini AFAD’a bildirmişler. Yaklaşık 20 metre mesafeye kadar deniz motoruyla yaklaşarak onlarla konuştum. Herhangi bir sağlık sorunlarının olmadığını ve yiyeceklerinin olduğunu ekiplere bildirdim. Sabah karadan ve denizden mahsur kalanları kurtarma çalışmasına devam edilecek."diye konuştu.

Amasra Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığına bağlı botlar ve AFAD ekiplerince, sabah saatlerinde kurtarma çalışmalarına devam edileceği öğrenildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler