SON DAKİKA

Bartın’da FETÖ/PDY davası

11 Haziran 2018, Pazartesi - 11:45
BARTIN (AA) - Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan haklarında dava açılan, aralarında emniyet müdür yardımcısının da bulunduğu tutuksuz 8 sanık hakim karşısına çıktı.


Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar, yakınları ve avukatları katıldı.

Emniyet müdür yardımcılığı görevine başka bir ilde devam eden sanık U.U, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldığı duruşmada, kendi insanına silah sıkan bir örgütle adının bağdaştırılmasının kabul edemeyeceği bir durum olduğunu söyledi.

Tanık ifadelerinde yer aldığı üzere, hiçbir zaman malum yapının sohbet toplantılarına katılmadığını, birlikte gittiği iddia edilen kişilerle de irtibatının bulunmadığını savunan U.U, şöyle konuştu:

"Silahlı terör örgütüne üye olmak' gibi ağır bir iddiayla karşı karşıyayım. Hakkımda ifade veren Ş.A, daha önce görev yaptığım Bartın ilinde çeşitli suçlardan hakkında işlem yaptığımız bir şahıstır. Söz konusu kişi, hakkımda 'terör örgütü üyeliği' algısı oluşturmak için böyle bir iftirada bulunmuştur. Şu ana kadar örgütle en ufak bir bağlantım olmamıştır. Dosyadan da anlaşılacağı üzere hakkımda somut bir iddia yoktur. Yapının ne gazetelerine aboneliğim vardır, ne de bankalarında bir hesabım. Hakkımda bu iddialarda bulunan kişi ve kişiler hakkında sonuna kadar yasal haklarımı kullanacağımı da belirtmek isterim."

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile açığa alınan polis memuru S.Ö. de, söz konusu cemaatle uzaktan yakından bir ilgisinin bulunmadığını, hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu öne sürdü.

Tanık M.Ö'nün, sohbet toplantılarında "yardım" adı altında para topladığını iddia ettiği KHK ile açığa alınan polis memuru E.E. ise "Para topladığımı hatırlamıyorum." dedi.

Açığa alınan polis memuru S.T. de sohbet toplantılarında para verdiği yönündeki iddiaya, "Ben himmet olarak değil, zekat olarak veriyordum." şeklinde savunma yaptı.

Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenilmesi ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler