SON DAKİKA

Bartın’daki FETÖ/PDY davaları

01 Aralık 2017, Cuma - 23:40
BARTIN (AA) - Bartın’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) üye olduğu iddiasıyla haklarında ayrı ayrı dava açılan 8 tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, daha önce meslekten ihraç edilen tutuklu akademisyenler Murat Sarı, Taha Arslan, bilirkişi Hüseyin Orhan, öğretmenler Ali Koç, Sait Şahin, Ahmet Çevik, doktor Ertan Erdoğan, Salim Oktay ile avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Arslan, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullanmadığını öne sürerek, tahliyesini ve beraatini talep etti.

Diğer sanıklar Sarı, Orhan, Koç, Şahin, Çevik, Oktay, ve Erdoğan da silahlı terör örgütü üyesi olmadıklarını ileri sürerek, tahliyelerini istedi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesine, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına hükmederek duruşmayı erteledi.

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamelerde, sanıklar hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler