SON DAKİKA

Başbakan Yardımcısı Bozdağ Yozgat’ta

03 Mayıs 2018, Perşembe - 20:25
YOZGAT (AA) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, teröre karşı tüm ülkelerin beraber hareket etmesi gerektiğini belirterek, "Bütün dünya söz ve güç birliği yapacak, dayanışma içinde olacak ama Fransa’daki teröre karşı güç birliği içinde olan uluslararası toplumun Türkiye’deki teröre karşı işbirliği dayanışma içinde olmamasını kabul etmemiz, anlamamız, makul görmemiz, izah etmemiz mümkün değildir." dedi.

Bozdağ, Yozgat’ın Aydıncık ilçesinde Şehit Bekir Şimşek İlkokulu bahçesinde belediye araç alımı ve bazı tesislerinin temel atma töreninde, terör örgütleri PKK, DHKP-C, FETÖ, DEAŞ’ın Türkiye’de eylem yaptıkça, kan akıttıkça bazı ülkelerin buna sessiz kaldığını söyledi.

Türkiye’nin aleyhine terör eylemi yapan ve Türkiye’ye zarar veren kim varsa uluslararası toplumun bunları kendi ülkelerinde himaye ettiğini aktaran Bozdağ, şöyle konuştu:

"Fransa’da, başka ülkelerde bir terör saldırısı olduğu zaman hep beraber ayağa kalktığını görüyorsunuz. Fransa’da dergiye terör saldırısı olmuştu, bazı çalışanlar öldürülmüştü, bütün dünya ayağa kalktı. Teröre karşı elbette beraber olacağız. Bütün dünya söz ve güç birliği yapacak, dayanışma içinde olacak ama Fransa’daki teröre karşı güç birliği içinde olan uluslararası toplumun Türkiye’deki teröre karşı iş birliği dayanışma içinde olmamasını kabul etmemiz, anlamamız, makul görmemiz, izah etmemiz mümkün değildir. Bugün Türkiye’ye kim zarar veriyorsa hepsi himaye görüyor. Bu da çifte bir standart. ’Türkiye’ye zarar veren teröristler iyi teröristtir ama Fransa’ya zarar veren terörist kötü teröristtir. Türkiye’ye zarar veren terör örgütleri iyi terör örgütüdür ama İngiltere’ye zarar veren terör örgütleri kötü terör örgütüdür’ gibi bir yaklaşım, terörle mücadeleye ve terör örgütlerine en büyük desteği sağlamaktır, terör örgütlerine destektir, terörle mücadeleye zarar vermektir. Ama biz bunu maalesef bugüne kadar dünyaya anlatamadık."

Terörün rengi, dili, dini, memleketi olmadığını, hedeflerine, eylem yaptığı yerlere, bulundukları ülkelere göre terör örgütleri arasında "iyi - kötü" ayrımı yapılamayacağını vurgulayan Bozdağ, "Terör örgütü terör örgütüdür. İşlediği suçların her biri birer insanlık suçudur. Nerede olursa olsun terör örgütleriyle mücadele bütün insanlığın, bütün uluslararası toplumun ortak görevidir." diye konuştu.

Teröre karşı dayanışmayı arzu ettikleri ölçüde göremediklerine dikkati çeken Bozdağ, "Hele Türkiye söz konusu olduğu zaman hiç göremiyoruz. Onun için de diyoruz ki terör, şiddet konusunda herkesi samimi, dürüst olmaya, iki yüzlü değil çok net, adil, objektif politikalar üretmeye davet ediyoruz. Türkiye, dünyanın neresinde olursa olsun teröre karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da iş birliği, dayanışma içerisinde olmayı sürdürecektir. Bize karşı dayanışma göstermeseler dahi biz terörle mücadele konusunda dayanışmamızı sürdüreceğiz ve her yerde bu dayanışmanın gereğini yapacağız. Bundan kimsenin endişesi olmamalıdır." ifadelerini kullandı.

(Sürecek)

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler