SON DAKİKA

Batı Afrikalı liderlerden “teröre karşı bölgesel seferberlik“ çağrısı

28 Mayıs 2016, C.tesi - 06:36
ABIDJAN (AA) - Senegal Devlet Başkanı Macky Sall ve Fildişi Sahili Devlet Başkanı Alassane Ouattara, "terörizme karşı bölgesel seferberlik" çağrısında bulundu.





Filidişi Sahili’nin ticari başkenti Abidjan’da düzenlenen Batı Afrika Ekonomik ve Parasal Birliği (UEMOA) üye ülkeleri barış ve güvenlik konulu bakanlar toplantısı açılışında konuşan Senegal Devlet Başkanı Macky Sall, "terör tehdidine karşı bölge ülkelerinin güvenlik birimleri arasındaki işbirliğinin artırılmasını" istedi.

Etkin işbirliğinin ancak karşılıklı bilgi paylaşımı, verilerin toplanması ve sınır ötesi suç ağlarının izlenmesi ile mümkün olduğunu vurgulayan Sall, "Terör tehlikesi ve bu belayla mücadele hepimizi ilgilendiriyor." dedi. Sall, terörün üstesinden gelebilmek için, kapsamlı bir yaklaşım çerçevesinde diyaloğun güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Öte yandan Fildişi Sahili Devlet Başkanı Ouattara da toplantıda yaptığı konuşmada, "seyahat ve taşımacılık özgürlüğü kısıtlanmaksızın sınırlardaki denetimin artırılması" çağrısında bulundu.

Ouattara, terörle mücadele için içeride veya dışarıda bulunan tüm birimler arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Batı Afrika’daki birçok ülke son aylarda onlarca ölü ve yaralının olduğu terör saldırılarına sahne olmuştu. Fildişi Sahili’nde Abidjan yakınlarında bulunan Grand Basam tatil köyündeki üç otel 13 Mart’ta terör saldırısına hedef olmuş, olayda 19 kişi hayatını kaybetmişti. Burkina Faso’nun başkenti Ouagadougou’daki bir otel de 15 Ocak’ta benzer bir saldırıya maruz kalmış ve 30 kişi yaşamını yitirmişti.

Mali’nin başkenti Bamako’daki Radisson Otel’e ise 20 Kasım 2015’te düzenlenen saldırıda 170 kişi rehin alınmış, uluslararası güçlerin desteğiyle son bulan rehine krizinde 20 kişi ölmüştü. Tüm bu saldırıların sorumluluğunu Mağrib El Kaidesi üstlenmişti.



Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler