SON DAKİKA

Batman merkezli sahte “sağlık raporu“ operasyonu

11 Haziran 2018, Pazartesi - 23:30
MUĞLA (AA) - Batman merkezli, "Askerlikten tamamen veya kısmen kurtulmak isteyen kişiler için para karşılığı sahte evrak düzenlendiği" iddiasıyla düzenlenen operasyon kapsamında Marmaris'te gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Batman, Diyarbakır ve Muğla'da, "Askerlikten tamamen veya kısmen kurtulmak isteyen kişiler için para karşılığı sahte evrak düzenlendiği" tespit edilen şahıslara yönelik operasyon düzenlendi.

Bu kapsamda yapılan eş zamanlı operasyonda Marmaris Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri Erhan A'yı (27) gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Erhan A, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

- Sahte sağlık raporu operasyonu

Batman, Diyarbakır ve Muğla'da sürdürülen operasyon çerçevesinde, para karşılığı sahte "askerliğe elverişli değildir" raporu düzenlediği tespit edilen 9 şüpheliden 7'si gözaltına alınmıştı.

İki firarinin arandığı soruşturmada, zanlıların, sahte belge düzenleyerek engelli ve doğuştan böbreği olmayan kişileri, sağlam ve askerlik yapma yükümlülüğü bulunan kişilerin yerine sağlık muayenesinde kullandıkları belirlenmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler