SON DAKİKA

Batman’daki terör saldırısı

16 Haziran 2017, Cuma - 15:36
MERSİN (AA) - Batman’ın Kozluk ilçesi Bekirhan beldesinde PKK’lı teröristlerce bombalı araçla jandarma karakolu önünde uygulama yapan güvenlik güçlerine yönelik saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Uzman Çavuş Ali Gülnar’ın (34) cenazesi, memleketi Mersin’in Silifke ilçesine getirildi.

Ankara’dan askeri helikopterle Silifke Şehir Stadyumu’na getirilen cenaze Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, emniyet ve jandarma yetkilileri, şehidin yakınları ile vatandaşlar tarafından karşılandı. Helikopterde şehidin eşi Dilber, annesi Döne, babası Halil Gülnar’ın da yer aldı.

Helikopterden askerler tarafından alınan cenaze, Silifke Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Mersin Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, şehit Gülnar’ın naaşı, Silifke İmamı Azam Camisi’nde yarın öğlen namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Silifke Şehitliği’nde defnedilecek.


Kozluk’ta iki terör örgütü mensubu gasbettikleri araçla Kozluk Belediye Başkanının içinde olmadığı ve bir yakınının kullandığı özel araca yönelik silahlı saldırı düzenlemişti. Saldırıda olay yeri yakınında bir araçta bulunan 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın şehit olmuş, bir kişi hafif yaralanmıştı.

Bölgeden uzaklaşan ve Bekirhan Jandarma Karakolu önünde uygulama yapan güvenlik güçlerince durdurulmaya çalışılan araçtaki teröristler "dur" ihtarına uymayıp aracı infilak ettirmiş, iki asker ve bir vatandaş yaralanmıştı. Saldırıyı gerçekleştiren bir terörist etkisiz hale getirilmişti.

Yaralı askerlerden Dicle Üniversitesi Hastanelerinde tedavi altına alınan Jandarma Uzman Çavuş Soner Fazlıoğlu da müdahalelere rağmen şehit olmuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler