SON DAKİKA

BBP Genel Başkanı Destici:

30 Mayıs 2017, Salı - 13:19
İZMİR (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, parti olarak il sayısının 101’e çıkarılmasını arzu ettiklerini söyledi.

Partisinin İzmir İl Başkanlığını ziyaret Destici, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dün Manisa’da hayatını kaybeden BBP’nin kurucularından Ahmet Er’e Allah’tan rahmet dileyen Destici, Er’in yerinin doldurulamayacak birisi olduğu belirtti.

Kış aylarının geride kalmasıyla terör örgütü PKK’nın eylemlerini artırdığını, PKK’nın tüm unsurlarına karşı topyekun mücadele verildiğini, BBP olarak bunu desteklediklerine işaret eden Destici, şöyle devam etti:

"Topyekun mücadeleden kastımız neydi, PKK sadece dağdaki terörist değil, aynı zamanda belediyelere çöreklenmiş, sivil toplum örgütleri kurmuşlar, Meclisteki uzantıları, siyasetteki uzantıları, finans kaynakları, dış desteği... Bunlara karşı topyekun mücadele edilirse ancak o zaman PKK bitirilir demiştik. Şu anda bu yapılıyor. Belediyelere kayyumlar atandı. Bize gelen bilgiler ne kadar isabetli bir karar olduğunu gösteriyor. Dün gece itibarıyla Diyarbakır merkezli PKK’ya karşı büyük bir operasyon başlatıldı. Bu operasyonun da çok başarılı olacağına inanıyorum."

-"İl olmayı bekleyen ilçeler var"

BBP olarak Yüksekova ve Cizre’nin il yapılmasına karşı olmadıklarını, il yapılmalarını desteklediklerini vurgulayan Destici, şu görüşlere yer verdi:

"BBP olarak bir ilçeye ayrıcalık yapmıyoruz, il olmayı bekleyen ilçelerimiz var, Polatlı, Nazilli, Suşehri, Yüksekova, Cizre, Alanya gibi. Bu ilçelerimizin tamamının il yapılmasını arzu ediyoruz. İl sayısının 101’e çıkarılmasını arzu ediyoruz BBP olarak. İyi bir etüt çalışması yapılsın ve il sayısı 101 olsun, adı geçen ilçelerin tamamı il yapılsın. Ama özelde şahsen Hakkari’nin ilçeye çevrilerek Yüksekova’nın, ya da Şırnak’ın il hakkını kaybederek Cizre’nin il yapılmasına gönlüm razı değil. Hem Hakkari ve Şırnak il statülerini muhafaza etsin, aynı zamanda Yüksekova ve Cizre de il yapılsın. Verilmiş hakkın doğru olmadığını düşünüyorum. PKK’nın işine gelir. Zaten işsizliğin had safhada olduğu, eğitim ve gelir düzeyinin düşük olduğu illerimiz, dolayısıyla PKK bu konuyu istismar edecektir."

- Anayasa değişikliği halk oylaması

Destici, 16 Nisan’daki halk oylamasında bir sistem değişikliğinin oylandığını, BBP’nin de desteğiyle evet çıktığını anımsattı.

Destici, "(Evet) çıktı iş bitmedi. Şimdi bununla ilgili uyum yasaları var. Bunların bir an önce yapılıp, tamamlanıp artık Türkiye’nin yeni sistemle yönetilmeye başlanması gerekiyor. Bunun adımları atıldı, HSK üyeleri yeni sisteme göre seçildi, Sayın Cumhurbaşkanı eski partisine yeniden üye oldu ve genel başkan oldu. Allah hayırlı ve mübarek etsin kendisi ve camiası için. Ama esas uyum yasaları geride bekliyor. Bir an önce yapılması lazım." ifadesini kullandı.

Uyum yasalarının toplumun tüm kesimlerinin görüşü alınarak, bir mutabakatla hazırlanırsa referandum sürecinde yaşanan kamplaşma, ayrışma ve gerilimin ortadan kaldırılmış olacağını aktaran Destici, seçim kanunu ve siyasi partiler yasasında yapılacak değişikliklerle seçim barajının kaldırılması, ön seçim getirilmesi ve seçim iş birliklerinin önündeki engellerin kaldırılmasını istedi.

-"Hamleler yapılmalı"

Mustafa Destici yargıya olan güvenin yüzde 30’un altına düştüğünü savunarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu güveninin yukarı çekilmesi için hamleler yapılmalı. Bunların başında da sistem değişikliğindeki yargı maddeleriyle ilgili uyum yasaları ivedilikle çıkartılmalı. Yargının tarafsızlığını, bağımsızlığını garanti altına alacak, millette de o inancı yerleştirecek yasal değişiklikler yapılmalı. Bu milletin kültüründe, inancında var, ne diyordu Anadolu’da insanlar, ’şeriatın kestiği parmak acımaz.’ Anlamı ne? Hukuk yanlış karar vermez, taraflı davranmaz. Birilerinden talimat alarak iş görmez. Doğru karar verir, bize de razı olmak, boyun eğmek düşer. O güvenin tekrar sağlanması lazım. Aynı fiiller işlemiş iki insandan birinin hapiste birinin dışarıda olmaması lazım. Dayısı, parası olanın, siyasi iktidara yakın olanın dışarıda, aynı fiili işlemiş fakir, kimsesiz olanların içeride olduğu bir sürecin yaşanmaması lazım."

Destici, damadı tarafından bıçaklanarak öldürülen Yeni Akit gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel’e de rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler