SON DAKİKA

BBP Genel Başkanı Destici:

20 Ekim 2017, Cuma - 10:40
ANKARA (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "ABD’nin Suriye’de yaptığı sadece DEAŞ’a karşı mücadele eden PYD ve YPG’yi ya da şirin adıyla Suriye Demokratik Güçleri’ni desteklemek değil, orada kendisine bir askeri güç, askeri üs hazırlamaktır." dedi.

Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin müttefiki ve stratejik ortağı ABD’nin, PYD ve YPG’ye 100 tır silah yardımı yaptığını ifade etti.

Bugün DEAŞ’a karşı kullanılacağı söylenen silahların yarın Türkiye’ye yöneleceğini dile getiren Destici, "ABD’nin Suriye’de yaptığı sadece DEAŞ’a karşı mücadele eden PYD ve YPG’yi ya da şirin adıyla Suriye Demokratik Güçleri’ni desteklemek değil, orada kendisine bir askeri güç, askeri üs hazırlamaktır." ifadesini kullandı.

Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla İslam İşbirliği Teşkilatının dün İstanbul’da toplandığını anımsatarak, konferansın sonuç bildirgesinde Mescid-i Aksa’ya ve Filistinlilere sahip çıkılması noktasında büyük bir kararlılığın vurgulandığını kaydetti.

İsrail’in her türlü şiddetine, saldırısına ve soykırıma varan uygulamalarına karşı çıkmaya devam edilmesi gerektiğini ifade eden Destici, "İsrail, Müslümansız, İslamsız bir Kudüs istediğini açık bir şekilde ortaya koyuyor. Biz elbetteki siyonist İsrail devletini eleştireceğiz, kınayacağız ama bunu yaparken Türkiye vatandaşı olan Musevi toplumunu ya da onların ibadethanelerini hedef almaktan uzak duracağız. Asla böyle bir girişim içinde olmayacağız." diye konuştu.

- "Müftü, imam dediğiniz zaman bunların ’ayranları kabarıyor’ "

İl ve ilçe müftülerine nikah kıyma mevzusunun gündemi oldukça meşgul ettiğini dile getiren Destici, parti olarak hükümetin ortaya koyduğu bu teklifi, uygulamayı sonuna kadar desteklediklerini vurguladı.

Destici, teklifin içeriğine bakıldığında belediye başkanı veya yetkilendirdiği bir memurun nikah kıyacağı şartların müftülerin kıyacağı nikahtan farklı olmayacağının görüldüğünü anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha 3 gün önce belediyede işe girmiş birisi resmi nikah kıyma yetkisine sahip olduğunda bunu kabul ediyorsunuz da yıllarca en üst düzeyde eğitim almış il müftülüğü seviyesine gelmiş birisinin bu nikahı kıymasına niye karşı çıkıyorsunuz? Bu karşı çıkanlarla ilgili vatandaşta oluşan din karşıtlığı gibi düşüncelerin haklılık payı ortaya çıkıyor. Avrupa’da papazlar nikah kıyınca laiklik elden gitmiyor da Türkiye’de müftüler kıyınca mı elden gidiyor? Yani din adamı, müftü, imam dediğiniz zaman bunların ’ayranları kabarıyor’. Bu toplum her türlü insanıyla bizim. Ayrıştırmalardan uzak durmak lazım. Yaptığımız araştırmalarda il müftülerine nikah kıyma yetkisi verilmesi resmi nikah oranını da yükseltecektir."

- "Destek veren herkese teşekkür ediyorum"

Annesinin geçen hafta geçirdiği rahatsızlık nedeniyle tedavi altına alındığını hatırlatan Destici, durumunun iyi olduğunu, yoğun bakımdan çıkarıldığını, tedavisine serviste devam edildiğini söyledi.

Destici, bu süreçte kendisinin yanında olan başta Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Başbakan Binali Yıldırım’a, muhalefet partilerinin liderlerine, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’a, ilgili sağlık çalışanlarına ve destek veren herkese teşekkür etti.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler