SON DAKİKA

BCCT’nin “Yaz Partisi“nde 130. yıl coşkusu

27 Temmuz 2017, Perşembe - 07:00
İSTANBUL (AA) - Türkiye’de İngiliz Ticaret Odası’nın (BCCT) geleneksel "Yaz Partisi", İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosluğu bahçesinde düzenlendi.

Etkinliğe, İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosu Judith Slater’ın yanı sıra diğer ülkelerin başkonsolosluk temsilcileri, diplomatlar ve iş dünyasının temsilcileri katıldı.

BCCT Başkanı Chris Gaunt, Türkiye’nin her dönem iş fırsatları açısından zengin bir ticari pazar olduğunu belirterek, "Oda olarak bizler de tam 130 yıldır Türk ve İngiliz şirketlerine iş ve ihracat fırsatlarını keşfetmelerine yardımcı olarak ülkeler arası ticari misyonu, verdiğimiz servislerle yerine getirmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda bu tür sosyal ve kültürel etkinlikler aracılığı ile de her iki ülkedeki iş dünyası için sosyal platformlar oluşturmaya özen gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

Judith Slater da Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü vesilesi ile darbe girişimine direnirken hayatlarını kaybeden şehitleri andı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç ise etkinliğe ilişkin, "Ödüm patladı bu akşam da yağmur yağar diye ama hava fevkalade. Bence o sıcaklar da gitti. Tatlı bir bahar havası. Yazı karşılıyoruz. İsmiyle uygun hava ve gelenler. Biraz müzik gürültülü ama İngilizler her yaptığını güzel yapıyor. Konsolosluğun bahçesi de muhteşem bir bahçe. Ben çok defa buraya davet edildim ve her seferinde de gelirim." diye konuştu.


Verilen bilgiye göre, bu yıl BCCT’nin 130. kuruluş yıl dönümü tarihi bir sergi ile taçlandı. 1887 yılından günümüze ticari ve sosyal manzaraların yer aldığı BCCT 130. Yıl Sergisi’nin önümüzdeki sonbaharda sabit bir müze ortamında ziyarete açılması da planlanıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler