SON DAKİKA

Berlin’de 2. Türk-Alman Meslek Eğitimi Borsası düzenlenecek

26 Mayıs 2016, Perşembe - 03:54
BERLİN (AA) – Almanya’nın başkenti Berlin’de 2. Türk-Alman Meslek Eğitimi Borsası etkinliği düzenlenecek.

Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odasınca (TD-IHK) yapılan açıklamada, Türkiye’nin Berlin Başkonsolosluğunda 28 Mayıs Cumartesi 12.0018.00 saatleri arasında düzenlenecek etkinlikte gençlerin 150 dalda 660’dan fazla meslek eğitimi sunan 50’den fazla şirket ve kurum ile bir araya gelme fırsatı bulacağı belirtildi.

Etkinlikte gençlerin, meslek eğitimine başvuru prosedürleri ve kariyer fırsatları hakkında bilgilendirileceği ifade edilen açıklamada, gençler için şirket ve kurumlara meslek eğitim yerleri için doğrudan başvuru yapabilme olanağının da bulunduğuna işaret edildi.

Açıklamada, etkinlikte Almanya’daki "dual mesleki eğitim sisteminin" de tanıtılacağı kaydedildi.

Türkiye’nin Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, topluma katılımı sağlamak için meslek sahibi olmanın önemine işaret ederek, "Mesleki yeterlilik kazanmak için çok çeşitli yollar vardır. Dileğimiz, Berlinli Türk kökenlilerin dual mesleki eğitim imkanını daha iyi tanımaları ve daha fazla bu fırsattan yararlanmalarıdır." dedi.

Bu etkinlikle Türk kökenli gençleri ve velileri bilgilendirmeyi ve onları motive etmeyi hedeflediklerini vurgulayan Şen, yabancı kökenli gençlerin arasında daha sıklıkla rastlanan işsizliğe karşı tüm tedbirlerin alınması gerektiğini kaydetti.

Türkiye’nin Berlin Başkonsolosluğu inisiyatifinde gerçekleştirilecek etkinlik Berlin Ticaret ve Sanayı Odası, Berlin Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, Berlin İş ve İşçi bulma Kurumu ile TD-IHK tarafından organize edecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler