SON DAKİKA

Adli yıl açılışı

06 Mayıs 2018, Pazar - 10:55
KONYA (AA) - Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ, "Adalet insanların en yaşamsal ihtiyaçlarındandır. Hava ve su gibi bir ihtiyaçtır. Yokluğu toplumu felakete götürür. Eksikliği zarara yol açar." dedi.

Aladağ, Konya adliyesinde düzenlenen yeni adli yıl açılışı ve bayramlaşma resepsiyonunda, gazetecilere yaptığı açıklamada adaletin devletin ayakta kalmasını sağlayan tek güç olduğunu söyledi.

Devletin adalet vazifesini yerine getirmesi gerektiğini dile getiren Aladağ, adalet içerisinde yer alan her türlü hukuk dışı yapılanmaların derhal temizlenmesi gerektiğini kaydetti.

Aladağ, şunları söyledi:

"Adalet insanların en yaşamsal ihtiyaçlarındandır. Hava ve su gibi bir ihtiyaçtır. Yokluğu toplumu felakete götürür. Eksikliği zarara yol açar. Bu yüzden adaletin en sağlıklı şekilde tesis edilmesi vatandaşın devlete olan inancını ve güvenini artıracaktır. Adaletin en güçlü şekilde tesisi avukatların güçlü olduğu bir sistemde mümkündür. Avukatların sosyal ve ekonomik haklarının önüne set çekilmesi aynı zamanda adalete vurulacak darbe demektir. Anayasa Mahkemesinin gündeminde yer alan karşı vekalet ücretine ilişkin davada mahkemenin vereceği olası bir iptal kararı avukatlık mesleğine darbe vuracaktır. Yargının çözmesi gereken oldukça büyük sorunlar varken karşı vekalet ücretine ilişkin konunun gündeme gelmesi yargının sorunlarını çözmeyeceği gibi bilakis derinleştirecektir. Kanaatimizce Avukatlık Kanununun ilgili maddesinin anayasaya aykırı bir tarafı yoktur. Bu konunun takipçisi olacağız."

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler