SON DAKİKA

Bilecik’ten Halep’e yardım

27 Ocak 2017, Cuma - 06:05
BİLECİK (AA) - Bilecik’in Bozüyük ilçesinde, "Halep’e Yol Açın" kampanyası kapsamında toplanan yardımları taşıyan tır, Suriye’ye gönderildi.

Bilecik İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Şemsettin Yıldırım, Bozüyük Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenen kampanya kapsamında toplanan yardımları taşıyan tırın bölgeye hareketinden önce Metristepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Halep’e yardıma devam ettiklerini söyledi.



Türkiye’nin bölgeye yönelik yardımlarına dikkati çeken Yıldırım, "Ülkemizde ki bu birlik, beraberlik, dayanışma ruhumuz kardeşlerimizi sevindirirken düşmanlarımızı korkutuyor. İdlip’te, Kızılay ve AFAD, çadırlar kurarak kafileleri karşılıyorlar. Koridorun açılması sağlandı. Bilecik ilimizde de yaklaşık 5 tırlık malzememiz var. Yardımlarımız toplanmaya devam edecek." diye konuştu.

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı da yardımların artarak devam etmesi gerektiğini belirterek şunları aktardı:

"Gözyaşlarımızı içimize atarak, teröre fırsat vermemeye çalışıyoruz. İnsanların unutamadığı kişiler üzüntülü zamanlarında yanında olanlardır. Bozüyük olarak biz birlik ve beraberliği gösteriyoruz. Televizyonlarda görüntüleri izlediğimizde insanlığın bittiğini görüyoruz. Birlik ve beraberliğimizi her daim koruyacağız."


Çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcilerinin de katıldığı törenin ardından yardım tırı, Cumhuriyet Meydanı’ndan dualar eşliğinde Suriye’ye uğurlandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler