SON DAKİKA

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü:

09 Ağustos 2018, Perşembe - 15:10
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Bursa TEKNOSAB Projesi'nin inşallah gelecek yıl sonuna kadar önemli mesafeler kat ettiğini ve burada ilk fabrikaların kurulduğunu göreceğiz." dedi.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından yapımı devam eden Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi'ni (TEKNOSAB) ziyaret eden Bakan Özlü, burada yaptığı konuşmada, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığını ilgilendiren konularda istişareler yaptıklarını söyledi.

Bursa TEKNOSAB Projesi'nin çok önemli olduğunu vurgulayan Özlü, "Türkiye’de tek ve ilk, özel bir projedir. Burada, bu proje kapsamında bilgi aldık ve projenin gidişatını değerlendirdik. Biz, bakanlık olarak bu projeyi destekliyoruz. Sayın BTSO Başkanımız ve yönetim kuruluyla Başbakan Yardımcımızın başkanlığında bir toplantı yaptık. Bursa TEKNOSAB Projesi'nin inşallah gelecek yıl sonuna kadar önemli mesafeler katettiğini ve burada ilk fabrikaların kurulduğunu göreceğiz." diye konuştu.

- "Bursa'nın geleceği çok parlak"


Özlü, toplantıda bir de protokol imzaladıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu protokol kapsamında, Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi ile TEKNOSAB ve bakanlığımız kuruluşu TÜBİTAK'ın müşterek çalışması kararın aldık. Biz, bakanlık olarak destekleyeceğiz. Yine sürdürülebilirlik konusunda TEKNOSAB desteklenecek. Dolayısıyla bugün Bursa'da nitelikli sanayinin, ileri teknolojinin geliştirilmesinin altyapısını oluşturan çok önemli bir projeyi değerlendirmiş olduk. Bursa'nın geleceği çok parlak, Bugün de çok iyi, inşallah geleceği bugünden çok daha iyi olacak. Ben, Bursa'daki sanayinin kendi teknolojisini üreteceğine inanıyorum. Dünyada da ciddi bir merkez olacağına inanıyorum."

- "Sanayi altyapısını ileri teknoloji enjekte ederek büyüteceğiz"

Artık ülkelerin değil, şehirlerin yarıştığını vurgulayan Özlü, şöyle devam etti:

"Bursa, bu yarışta en ön sıralardaki yerini koruyacak. Zaten bugün Bursa, imalat sanayisi içinde, Türkiye ölçeğinde en fazla pay alan ilk üç il arasındadır. Dolayısıyla bu sanayi altyapısını ileri teknoloji enjekte ederek, daha da büyüteceğiz. Yüksek katma değerli ürünler üreteceğiz, daha fazla büyüyeceğiz, daha fazla ihracat yapacağız ve daha fazla zenginleşmiş bir Bursa göreceğiz."

Bir gazetecinin "Toplantıda yerli otomobil konusu gündeme geldi mi?" sorusu üzerine Özlü, "Onunla ilgili bir sunum yapıldı. Bu konudaki açıklamayı Yenişehir'de yapacağım." ifadesini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu ve Bakan Özlü, daha sonra beraberindeki Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, bazı AK Parti milletvekilleri ve Karacabey ilçesine bağlı mahallelerin muhtarları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler