SON DAKİKA

Bingöl'deki 4 okul kütüphaneye kavuştu

25 Nisan 2019, Perşembe - 10:40
BİNGÖL (AA) - Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki 4 okulda kütüphane oluşturuldu.

İstanbul Medipol Üniversitesi öğrencilerinin Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında başlattığı Köy Okulları Yardım Projesi, BİREVİM ve Beşeri ve İktisadi Kalkınma Derneği'nin (BEKA) desteğiyle Hüseyin Hüsnü Tekışık Ortaokulu, Karlıova Anadolu Lisesi, Ciligöl İlkokulu ile Karabalçık İlkokulunda oluşturulan kütüphaneler törenle açıldı.

BEKA Derneği Genel Başkanı Mustafa Alpay yaptığı konuşmada, öğrencilerin hayal dünyasını geliştirecek kütüphanelerin çoğalması için projeye destek verdiklerini söyledi.

Okumanın önemine işaret eden Alpay, "Çocuklarımızın eğitimine ne kadar katkıda bulunursak ülkemiz için en güzel hizmetleri yapacak gençlerin yetişmesine vesile oluruz. Böylesi hayırlı hizmetlere vesile olmaktan memnuniyet duyuyoruz." dedi.

BİREVİM İcra Kurulu Üyesi Mücahid Karabalık da öğrencilerinin sosyal sorumluluk kapsamında geliştirdiği proje sayesinde ihtiyacı olan 4 okula kütüphane kazandırıldığını söyledi.

İnsana dokunan her projeye destek olduklarını aktaran Karabalık, "BİREVİM olarak gençlerimizin, çocuklarımızın eğitimine, onların geleceğinin şekillenmesine destek verecek tüm eğitim faaliyetlerine elimizden geldiğince destek vermeye devam edeceğiz." dedi.

Proje Koordinatörü Doç. Dr. Pelin Vardarlıer ise daha önce Karlıova ilçesine yaptığı ziyaret sırasında öğrencilerin talebi üzerine böyle bir proje başlattıklarını söyledi.

Projenin gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti belirten Vardarlıer, "Çok mutluyuz, hayal ettik ve gerçek oldu." dedi.

Öğrencilerden Ömer Heyecan da projede yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Yıldız tarafından, projeye katkı sunanlara plaket verdi.



Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler