SON DAKİKA

“Bir Baba Hindu“ filminin galası yapıldı

28 Eylül 2016, Çarşamba - 05:36
İSTANBUL (AA) - Sermiyan Midyat’ın yazıp yönettiği, BKM yapımı "Bir Baba Hindu" filminin galası yapıldı.

Cinemaximum Kanyon’da gerçekleşen galada konuşan filmin yönetmeni, senaristi ve başrol oyuncularından Sermin Midyat, filmin BKM yapımı olduğunu, çekimlerin Türk ve Hindistanlı ekiplerce Hindistan’da gerçekleştirildiğini, uygulayıcı yapımcısının Baba Sandu olduğunu söyledi.

Midyat, filmin kendisi için çok şey ifade ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Film için iki, iki buçuk yıl önce yola çıktık. Diğer filmlerimden farkı, serüvenin farklı olması. Kendi kendimize sorduk, ’Yapabilir miyiz?’ diye, sonra yapabileceğimize kanaat getirdik. Sağ olsun Necati Akpınar’ın da inancıyla, gittim ve şahane oyuncularla birlikte bugün herkesin huzuruna çıkıyoruz."

Filmin içine sindiğini ifade eden Midyat, "İnşallah son dönemde asılan suratlarımıza bu film gülmek için vesile olur, kalplerimiz tekrar yeşerir, en büyük amacımız o çünkü bu toprakların insanları bunun fazlasını hak ediyorlar." diye konuştu.

Midyat, filmin bir ay sonra Hindistan’da da gösterileceği bilgisini vererek, çalışmanın yurt dışında yapılacak yeni işlere vesile olmasını dilediğini aktardı.

Filmde 2010 Dünya Güzeli Nicole Faria ve Şafak Sezer’in de rol aldığını dile getiren Midyat, şunları kaydetti:

"Şafak’la seneler önce birbirimize sözümüz vardı, birbirimizin filminde oynayalım diye. Sağ olsun hiç ikiletmedi. Telefon açtım, tabii ki sözüm var dedi ve hemen iştirak etti. Filmdeki karaktere çok şey kattı, ondan aldığım şakalar doğrultusunda karakteri tekrar Şafak’a uyarlayarak yazdım."

- "Türkiye’nin en iyi kastıyla çalıştığımı tahmin ediyorum"

Nicole Faria ise, Türkçe bilmediğini, biraz anladığını aktararak, basın mensuplarına Türkçe olarak "Merhaba, başlayalım mı hemen?" dedi.

Film vizyona girdiği için çok heyecanlı olduğunu paylaşan Faria, "Türkiye’nin en iyi kastıyla çalıştığımı tahmin ediyorum. Sermin Midyat çok iyi bir yönetmen. Umarım sizler de benim kadar filmden zevk alırsınız." ifadelerini kullandı.

Oyuncu Şafak Sezer ise, filmin çekimi sırasında Hindistanlılar vejeteryan olduğu için sadece yemek sıkıntısı yaşadığını, Türkiye’den et ürünleri götürdüğünü anlattı.

- "Bugünlerde komedyenlere büyük görevler düşüyor"

Oyuncu Burak Satıbol ise, çekimler sırasında 40 gün Hindistan’da kaldığını söyleyerek, şunları ifade etti:

"Topraktan dumanın tüttüğü bir memleket Hindistan. Herkesi filme davet ediyoruz hakikaten gülmeye çok ihtiyacımız var. Komedyenlere bu günlerde çok büyük görevler düşüyor. Herkes birazcık gülmemizi sağlamak için elinden geleni yapmalı. Bir nebze de umarım filmimiz buna katkı sağlar."

Oyuncu Füsun Demirel ise, filmde rol aldığı için Midyat ve BKM’ye teşekkür ederek, "Hindistan benim için büyük bir tecrübe oldu ve böyle bir proje. 15 gün çalıştım, çok büyük bir keyif aldım açıkçası harikaydı her şey. Set çok iyiydi. Hindistan’da yaşamak bizim için zor oldu gerçekten, ekip için. Ayrı bir kültür ve ayrı bir iklim, bütün zorları başardık hep birlikte galiba çok hoş bir şey izleyeceksiniz." görüşlerini aktardı.

Oyuncu Ayhan Taş ise, Midyat gibi hem yazan, hem yöneten, hem oynayan sanatçıların çok değerli olduğunun altını çizerek, şunları vurguladı:

"Hindistan’a bu işi taşımak cesaret ister. Ben bir hafta kaldım ve çok masalsı bir atmosferle karşılaştım. Kostümlerimiz, serüven, aksiyonuyla çok masalsı bir hikayeydi. Çok keyifli bir deneyim oldu benim için, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Galaya, Erdal Özyağcılar, Demet Akbağ ve Burak Kut gibi ünlü isimler de katıldı.

Film 30 Eylül’de vizyona girecek.

- Filmin konusu

"Aşık olduğu kızın peşinden Mumbai’ye giden Fadıl’ın hikayesini anlatan Bir Baba Hindu, izleyiciyi Hindistan’ın renkli sokaklarında kahkahası hiç dinmeyen bir maceraya çıkarıyor. Fadıl aşkı uğruna bütün imkanları reddedip çok tuhaf ve komik durumlara düşerken, hikaye izleyiciye aşkın kuvvetini de gösteriyor."


Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler