SON DAKİKA

Bir günde “1453“ ünite kan toplandı

28 Mayıs 2016, C.tesi - 13:36
Karabük Üniversitesi (KBÜ) ve Türk Kızılayı işbirliğinde düzenlenen kampanyada öğrenciler, İstanbul’un Fethi’nin 563. yıl dönümü dolayısıyla bir günde 1453 ünite kan bağışında bulundu.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ’’1 dakika için harekete geçin’’ sloganıyla düzenlenen kampanyaya öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.



Toplumu bilinçlendirmek adına güzel işler yaptıklarını vurgulayan Polat, öğrencilerin üniversite sonrasındaki yaşamlarında da sosyal sorumluluk sahibi, insanlığa faydalı bireyler olmalarını istediklerini söyledi.

Polat, kan bağışı kampanyasını gelenekselleştirdiklerini dile getirerek, her yıl bahar aylarında toplu kan verme etkinliği gerçekleştirdiklerini, 3 yılda 12 bin ünite kan topladıklarını bildirdi.

Bu kapsamda başlattıkları kampanyada, gün boyunca aralıksız öğrencilerin kan verdiğini anlatan Polat, "Bu yıl isabet oldu ve 1453 ünite kan toplandı. ’Bir kan bir can kurtarır’ derler. Umarım üniversite olarak 1453 cana şifa oluruz." diye konuştu.

Polat, üniversitelerine ait spor salonuna yerleştirilen 48 sedyenin hiç boş kalmadığını vurgulayarak, "Çevre illerden ekip desteğiyle üniversitemize geldiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu ekip işi. Biz kan verecek doneleri buluyoruz onlar ekipleri temin ediyorlar. Her yıl bu kampanyamızı gerçekleştireceğiz." ifadesini kullandı.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler