SON DAKİKA

Birleşik Krallık’taki İslam karşıtı grubun yöneticileri yargılanacak

22 Mayıs 2018, Salı - 17:10
LONDRA (AA) - Birleşik Krallık’ta İslam karşıtı aşırı sağcı "Britain First" adlı grubun lideri Paul Golding ile yardımcısı Jayda Fransen, dini inançlara yönelik taciz suçlamalarından mahkemeye çıkacak.

Kent polisinden yapılan açıklamada, ülkenin güneydoğusundaki Kent bölgesine bağlı Thanet ve Canterbury bölgelerinde bazı broşürlerin dağıtılmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 35 yaşındaki Golding ile 31 yaşındaki Fransen’in dini inançlara yönelik taciz suçlamalarından yargılanacağı bildirildi.

Soruşturma kapsamında 10 Mayıs’ta gözaltına alınan ikilinin daha sonra kefaletle serbest bırakıldığının hatırlatıldığı açıklamada, Golding ile Fransen’in 17 Ekim’de Medway Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacağı kaydedildi.

Grubun, ülkedeki camilerin önünde İncil ve Müslüman toplumu suçlayıcı içeriklerin yer aldığı broşürler dağıttığı biliniyor. Broşürler, polise yapılan şikayetlerin ardından içeriğinin herhangi bir suç teşkil edip etmediği gerekçesiyle inceleniyor.

"Britain First" grubu, 2010’da Müslüman ve göçmen karşıtı görüşleriyle bilinen İngiliz Ulusal Partisinin (BNP) eski üyeleri tarafından kurulmuştu.

Birleşik Krallık’ta yaklaşık 3 milyon Müslüman, ülke nüfusunun yüzde 5’ini oluşturuyor.



Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler