SON DAKİKA

Bitkisel üretimde biyolojik mücadele destekleri

28 Haziran 2016, Salı - 08:54
ANKARA (AA) - Bitkisel üretimde biyolojik veya biyoteknik mücadele yapan üreticilerin, destekleme ödemesi için başvuru tarihleri belli oldu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Bi̇tki̇sel Üreti̇mde Bi̇yoloji̇k ve/veya Bi̇yotekni̇k Mücadele Destekleme Ödemesi̇ Uygulama Tebli̇ği, Resmi Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Bitkisel üretimde kimyasal mücadele yerine alternatif mücadele tekniklerinin uygulanmasıyla kimyasal ilaç kullanımının azaltılması, insan sağlığının ve doğal dengenin korunması için biyolojik veya biyoteknik mücadele yapan üreticilere destekleme ödemesi yapılmasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen tebliğde, destekleme ödemesi için aranacak şartlar ve destek miktarlarına yer verildi. Destekleme miktarlarında bir değişiklik olmazken, başvuru süreleri belirlendi.

Buna göre, bu yılın başından itibaren biyolojik veya biyoteknik mücadele yapan üreticiler, kayısı için 30 Haziran, elma ve bağ için 31 Ağustos, açıkta domates ve zeytin için 30 Eylül, turunçgil ve nar için 28 Ekim, örtü altı için 30 Aralık mesai bitimine kadar, başvuru dilekçesi ve gerekli belgelerle Çiftçi Kayıt Sistemi veya Örtü altı Kayıt Sistemi kayıtlarının bulunduğu il ya da ilçe müdürlüğüne başvuracaklar.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler