SON DAKİKA

BM En Az Gelişmiş Ülkeler Toplantısı

28 Mayıs 2016, C.tesi - 02:40
ANTALYA (AA) – Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru,Türkiye’nin "en az gelişmiş ülkelerin" işbirliğinin mümkün olduğu tüm alanlarda desteklenmesi için en güçlü şekilde taahhütlerinin arkasında olduğunu söyledi.

Titanic Belek Otel’de düzenlenen Birleşmiş Milletler En Az Gelişmiş Ülkelere Yönelik İstanbul Eylem Programı’nın Yüksek Düzeyli Ara Dönem Gözden Geçirme Toplantısı’nın ilk günündeki oturumunda konuşan Koru, Programın, en az gelişmiş ülkelerde sürdürülebilir kalkınma ve ekonomik büyümenin nasıl sağlanabileceğine ilişkin kapsamlı bir belge olduğunu belirtti.

Sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin hayata geçirilebilmesi için gelecek 5 yıllık sürece bakacaklarını ifade eden Koru, Antalya’da kabul edilecek siyasi bildirinin fikirlerin değişimi ve diyalog kurulması, ileriye dönük adımların atılması için bir yol olacağını söyledi. Koru, ara dönem gözden geçirme toplantısının İstanbul Eylem Programı’nın uygulanmasına yönelik bireysel ve toplu olarak hangi adımların atılacağı noktasında bir fırsat olduğunu dile getirdi.

En az gelişmiş ülkelerin son yıllarda ticaretten eğitime, tarımdan sağlığa pek çok alanda en az gelişmiş ülkelerin yol aldığını vurgulayan Koru, "Öncelikle, Türkiye en az gelişmiş ülkelerin halklarının yaşam standartlarının yükselmesi için katkıda bulunmaya çaba harcıyor. Sürdürülebilir kalkınma hedefleri çerçevesinde küresel anlamda bin yıllık kalkınma hedeflerine ulaşma yolundaki çabamız hız kesmeden devam ediyor.” diye konuştu.

Türkiye’nin 2011 yılından bu yana Suriyeli sığınmacılara 10 milyar dolar harcadığının altını çizen Koru, "En az gelişmiş ülkelerden 4 bin 195 öğrenci Türk hükümeti tarafından verilen burslardan faydalanıyor. Bu öğrencilerin 2 bin 612’si lisans, bin 93’ü yüksek lisans ve 455’i doktora seviyesinde. Her biri mühendislik, tıp ve tarım gibi pek çok alanda öğrenimini sürdürüyor." ifadelerini kullandı.

- "Taahhütlerimizin arkasındayız"

Birlikte çalışılırsa eşitlikçi ve refah içinde bir dünyaya ulaşılabileceğine dikkat çeken Koru, "İnanıyorum ki ‘Kimseyi geride bırakma’ sloganıyla sürdürülebilir kalkınmaya ulaşabilmek için uluslararası toplum birlik ve dayanışma içinde hareket edecektir. Türkiye, bu amaca ulaşmak için hiçbir çabayı boşa harcamayacaktır. Biz en az gelişmiş ülkelerin işbirliğinin mümkün olduğu tüm alanlarda desteklenmesi için en güçlü şekilde taahhütlerimizin arkasındayız.” dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler