SON DAKİKA

BM Genel Kurulu Başkanı Lykketoft Mısır’da

28 Mayıs 2016, C.tesi - 22:51
KAHİRE (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu Başkanı Mogens Lykketoft, dünyada 60 milyon kişinin evsiz olduğunu, evrensel insanlık krizinin Türkiye, Lübnan ve Ürdün gibi ülkelerin üzerinde baskı oluşturduğunu belirtti.

BM Kahire Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, resmi temaslarda bulunmak üzere Mısır’a gelen Mogens Lykketoft, başkentte kendisi için verilen akşam yemeğinde yaptığı konuşmada, dünyada 60 milyon kişinin evsiz olduğunu, 700 milyon insanın da aşırı yoksulluk içinde yaşadığını ifade etti.

Yaşanan evrensel insanlık krizinin Türkiye, Lübnan ve Ürdün gibi ülkelerin üzerinde baskı oluşturduğunu kaydeden Lykketoft, eylül ayında düzenlenecek sığınmacılar ve göçmenler zirvesinde evsiz insanlar meselesine çözüm bulmak amacıyla dünya liderlerine baskı yapmak gerektiğini dile getirdi.

Lykketoft, Suriye’yi, Libya’yı Yemen’i ve bazı Sahra Altı Afrika ülkelerini tahrip eden çatışmalar ve istikrarsızlığın, kısmen bazı liderlerin verdiği kararlar ile küresel ve bölgesel güçler arasındaki gittikçe artan güven yoksunluğundan kaynaklandığını vurguladı.

Teröristlerin ve radikallerin, mezhepsel bölünmelere dayanarak dışlanmış gençleri kullandığını belirten Lykketoft, bunların ayrıca dünyada korku ve nefret yaydığını ifade etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler