SON DAKİKA

Böbrek naklinden sonra 2’nci çocuğunu doğurdu

18 Eylül 2017, Pazartesi - 17:40
Diyarbakır’da böbrek nakli olan Nurcan Erensayın, 2’nci çocuğunu dünyaya getirdi.

Yaklaşık 8 yıl önce ilk hamileliği döneminde başlayan böbrek rahatsızlığının ardından 5 yıl önce Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastanelerinde babasının verdiği böbrekle sağlığına kavuşan 28 yaşındaki Erensayın, hamileliğinin ardından aynı hastanede doğum yaptı.

Nurcan Erensayın, dünyaya getirdiği bebeğine tedavisi sırasında kendisiyle yakından ilgilenen organ nakli koordinatörü Pınar Polat Çevik’in isimini verdi.

Erensayın, yaklaşık 7 yıl önce DÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu’nun önerisiyle böbrek nakli olduğunu aktardı.

Babasından aldığı böbrek sayesinden sağlığına kavuştuğunu ve ardından hamile kaldığını dile getiren Nurcan Erensayın, "Nakil olduktan 3 yıl sonra bebek sahibi olabileceğimi söylediler. Bebeğimiz oldu, 2’nci sevinci yaşadık." ifadelerini kullandı.

Herkesi organ bağışında bulunmaya davet eden Erensayın, şöyle konuştu:

"Organ naklini herkese öneriyorum. Çok memnunum, bu sayede sağlığım yerinde. Babam bana böbreğini verdi, ben ona torun verdim. Şimdi çok mutluyuz. Bebeğimizin ismini bizimle çok ilgilenen Pınar’ın adını koyduk. Ona çok teşekkür ediyoruz."

Kızına böbreğini verip hayatını kurtaran ve bu sayede torun sahibi olmanın mutluluğunu yaşayan Mehmet Şükrü Kurt ise "Çok mutluyuz, torunum oldu." dedi.

- "Çektiğimiz bütün zorlukları unutturdu"

Sıddık Erensayın da böbrek nakli sayesinde eşinin sağlığına kavuştuğunu hatırlatarak, "Çok güzel bir duygu, çok sevinçliyiz. Çektiğimiz bütün zorlukları unutturdu." diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler