SON DAKİKA

“Bölük“ filminin galası yapıldı

22 Haziran 2018, Cuma - 11:35
İSTANBUL (AA) - Aytaç Ağırlar'ın yazıp yönettiği ve bir bölük askerin dokunaklı hikayesini anlatan "Bölük" filminin gala gösterimi yapıldı.

Kanyon AVM'de gerçekleştirilen gala gecesine film ekibinin yanı sıra sanat camiasından birçok ünlü isim katıldı.

Ağırlar, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kalabalık bir kadroyla çalıştıklarını söyledi.

Filmin senaryosunu 2008'de yazdığını aktaran Ağırlar, "Geç de olsa filmi hakkıyla çekebilmek keyifli. En azından bir çocuğu daha doğurmuş oldum kendi adıma. Bütün ekip de o çocuğun doğabilmesi için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Futbol terimiyle, tekmeye kafa soktular. Onun dışında zaten yetenekliydiler, üstüne bunu yaptılar." diye konuştu.

Ağırlar, daha önceki filmlerinde gerçekçi işler yapmaya çalıştığına işaret ederek, "Bize sette çay ikramında bulunan departmanından, kamera önünde kendini sergileyen her bir bireye kadar herkesin elinden geleni çok iyi yaptığını düşünüyorum." dedi.

- "Kahramanların insan olduğunu anlatan bir film"

Filmin başrol oyuncularından Kaan Yıldırım da ilk kez bir sinema filminde rol aldığı için ayrıca heyecanlı olduğunu dile getirdi.

Yıldırım, senaryoyu okuduklarında çok etkilendiklerini belirterek, "Biz çekerken çok keyif aldık. Hikayeye gerçekten kendimizi adapte ettik ve elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Çok güzel bir hikaye olduğunu düşünüyorum ve çok güzel çektiğini düşünüyorum Aytaç Ağırlar'ın. Umarım seyirci gelir ve umarım işi beğenir." ifadelerini kullandı.

Oyuncu Hakan Kurtaş ise filmde bütün karakterlerin hikayesine yer verildiğini vurgulayarak şunları kaydetti:

"Herkesin gerçekten inanarak yaptığı ve geçtiği bir süreci konu alan bir şey izleyeceksiniz. Hayatımızda birçok kahraman var. Bunlar annemiz babamız da olabiliyor, süper kahramanlar da olabiliyor. Onların hepsinin insan olduğuna inandığımız zamanlar bizi daha çok etkileyen anlar oluyor. Bu film biraz o kahramanların insan olduğunu anlatan bir film."

Filmde "Eylül" karakterini canlandıran Alina Boz da senaryoyu okuduğunda hem ağladığını hem güldüğünü anlattı.

Boz, "Bölük"ün çok insani bir hikaye olduğuna dikkati çekerek, filmin bütün seyircilerin duygularına hitap edeceği değerlendirmesinde bulundu.

- "Bölük"

Film için, 5 yıl önce terkedilmiş bir kışlanın eksikleri tamamlandı ve kışla, haftalarca çalışılarak tekrar yaşanır hale getirildi.

Kışla yapım aşamasında, yaklaşık 400 dönümlük arazide, 600 metrekare cam, 20 metreküp kereste, çeşitli boylarda 15 ton demir, 50 metreküp beton, 4 tur dolusu mıcır ve 1,5 ton boya kullanıldı.

Görüntü yönetmenliğini Hayk Kirakosyan'ın üstlendiği "Bölük"te ayrıca Aykut Akdere, Selim Akgül, M. Uğur Civaner, Salih Usta, Olgu Baran Kubilay, Süleyman Kabaali ve Avni Yalçın rol alıyor.

TAFF Pictures'in yapımcılığında çekilen filmin konusu özetle şöyle:

"Türkiye'nin değişik yerlerinden gelen farklı karakterlere sahip gençler, asker ocağının şartlarına adapte olmak zorundadır. Hayalleri, hedefleri, korkuları ve hırsları olan bu adamlar, askerliğin zorlu koşulları içinde kendilerini geliştirecek, askerliğin ne demek olduğunu öğrenecek ve kendi içlerindeki şeytanlarla savaşmak zorunda kalacaktır."


Müziklerinde Taner Çıray imzası bulunan "Bölük", 20 Ekim'de vizyona girecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler