SON DAKİKA

Brezilya Devlet Başkanı Temer’in özel danışmanı tutuklandı

23 Mayıs 2017, Salı - 20:03
SAO PAULO (AA) - Brezilya Federal Polisi, Devlet Başkanı Michel Temer’in özel danışmanı ve eski Başkent Federal Bölgesi Vali Yardımcısı Tadeu Filippelli ile birlikte eski valiler Jose Roberto Arruda ve Agnelo Queiroz’u 2014 Dünya Kupası için yenilenen Başkent Brasilia’daki Mané Garrincha Stadyumu inşaatındaki yolsuzluklar nedeniyle tutukladı.

Federal Savcılık’tan yapılan açıklamada, başkentte düzenlene yolsuzluk operasyonu kasamında 15 tutuklama, 10 geçici tutuklama ve 3 zorla getirme emri verildiği ve 13 kişiye ait toplam 20 milyon dolarlık mal varlığının dondurulduğu bildirildi.

Savcılık, eski valiler Arrudo ve Queiroz’un yaklaşık üçer milyon dolar, Başkan Temer’in özel danışmanı Filippelli’nin ise yaklaşık 2 milyon dolar tutarındaki malvarlığına tedbir getirildiğini duyurdu.

Operasyonun amacının, stadın yenilenmesi için açılan ihalede rekabet koşullarını engelleyerek ihaleye fesat karıştırmak üzere çeşitli yüklenici firmalar arasında kartel kurulup kurulmadığına dair kanıtların araştırmak olduğu belirtildi. Ayrıca, ihaleyi kazanan, Andrade Gutierrez Grubu ile Via Mühendislik’in oluşturduğu konsorsiyumun gerçekten inşaat işlerini bizzat yürütüp yürütmediğinin de inceleme konusu olduğu kaydedildi.

Brezilya 10. Federal Mahkeme Yargıcı Vallisney de Souza Oliveira, Andrade Gutierrez ve Via Mühendislik’e ait 30 milyon dolara yakın mal varlığının dondurulmasına karar verdi. Yargıç Oliveira, anlaşmaya taraf olan şirket yetkililerinin, "dolandırıcılık, para aklama, yolsuzluk, zimmete para geçirme ve suç örgütü kurma" suçları kapsamında kovuşturmaya uğrayacağını belirtti.

Savcılığa göre, yaklaşık 200 milyon dolara mal olması beklenen Başkent Brasilia’daki Mané Garrincha Stadyumu’nun yenilenme projesi bittiğinde toplam maliyet 500 milyon dolara kadar ulaştı. Fazladan ödenen 300 milyon dolarla birlikte Mané Garrincha Stadyumu 2014 Dünya Kupasının en pahalıya mal olan stadyumu oldu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler