SON DAKİKA

Brezilya’da parklar sarı humma nedeniyle kapatılıyor

19 Temmuz 2018, Perşembe - 00:45
SAO PAULO(AA) - Brezilya'da son aylarda sarı hummadan maymunların ölmesi nedeniyle 16 park kapatıldı.

Sao Paulo Eyaleti Sağlık Sekreteri David Uip, şehrideki bir parkta ölen bir maymunun daha sarı humma testinin pozitif çıkması sonucu Sao Paulo şehrinin doğu bölgesindeki bir parkın daha kapatıldığını duyurdu.

Son olayla Sao Paulo'da toplamda 10 bin 500 hektarlık alanda 16 park süresiz kapatıldı.

Uip, son kapatılan parkı hafta içi 4 bin, hafta sonları ise 40 bin kişinin ziyaret ettiğini belirterek, parka komşu bölgelerdeki 8 bin kişinin aşılanmasının planlandığını söyledi.

Sao Paulo'da insanlarda herhangi bir sarı humma vakası görülmediğini bildiren Uip, şöyle konuştu:

"19 şüpheli vaka vardı ve hepsi negatif çıktı. Önümüzdeki yıl, orta ve uzun vadede aşı yapacağımızı tahmin ediyoruz. Öncelikle şehrin ekolojik bölgelerindeki insanları aşılamak için önümüzdeki birkaç gün içinde 2,8 milyon aşı alacağız."

Uip, parklar yeniden açıldıktan sonra ziyaretçilerin sadece aşı olurlarsa veya sivrisinek koruyucusu kullanırlarsa parka girmeleri konusunda uyarılacaklarını vurguladı.

Brezilya Sağlık Bakanlığı, eylül ayında yaptığı bir açıklama ile ülkedeki sarı humma salgınının sona erdiğini duyurmuştu.

Geçen yıl aralıkta başlayan ve birçok eyalete yayılan sarı humma salgından 777 kişi etkilenmiş, 261 kişi de yaşamını yitirmişti.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler