SON DAKİKA

Budapeşte Büyükelçisi Fakılı, M1’de darbe girişimini anlattı

27 Temmuz 2016, Çarşamba - 08:48
BUDAPEŞTE (AA) - Türkiye’nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı, Avrupalı siyasilerin, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine karşı Türk halkının demokrasi konusunda gösterdiği kararlılığı görmesi gerektiğini söyledi.

Fakılı, Macaristan kamu televizyonu M1’de katıldığı bir programda, Türkiye’deki darbe girişimi ve FETÖ ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu.

Macaristan hükümetinin, FETÖ’nün darbe girişimi sonrası gerçek bir dost gibi Türkiye’nin yanında durduğunu ve bunun çok önemli olduğunu belirten Fakılı şöyle konuştu:

’’Macar hükümeti yaptığı ilk açıklamada, Türkiye’yi dost ve müttefik bir ülke olarak gördüğünü belirtip desteğini açıkladı. Bu açıklama bizim için çok önemli. Türkiye’yi eleştirme konusunda Avrupalı yöneticilerin çok eskiye dayanan geçmişi var. Kendileri Türkiye’nin tarihini dikkate almıyorlar. Avrupalı siyasiler, Türk halkının 15 Temmuz’da gösterdiği kararlılığı görmeli. 15 Temmuz gecesi yüz binlerce insan darbeye ’hayır’ deyip demokrasiyi destekledi. Avrupalı siyasiler Türkiye’yi eleştirmeden önce bu durumu görmeli.’’

Türkiye’de darbe girişimi esnasında yüzlerce sivilin hayatını kaybettiğini ve binden fazla kişinin de yaraladığını kaydeden Fakılı, ’’Türkiye’de darbe girişimi yani terör faaliyeti meydana geldi. Türkiye büyük bir ülke ve bu konuda ciddi adımlar atıyor. FETÖ, askeriye içinde küçük bir grup olmasına rağmen tankları, helikopterleri ve savaş uçaklarını kullanarak halkın meclisini bombaladı. 246 kişiyi öldürüp binden fazla kişiyi de yaraladılar. Bu çok ağır bir olay. (Hükümetin attığı adımları) Eleştirenler öncelikle şunu anlamalılar ki bu istisnai ve çok ağır bir durum. Hükümetimiz, 12 saat içinde barışı ve istikrarı sağladı. Şu an her şey kontrol altında.’’ şeklinde konuştu.

- "Gülen, sadece Türkiye için değil birçok ülke için tehdit"

Darbe girişiminde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yer aldığına dair çok ciddi kanıtların bulunduğunu ifade eden Fakılı, ’’Kendisi sadece Türkiye için değil, bilakis birçok ülke için tehdit anlamına geliyor. Kalkıştığı eylem ile demokrasiyi çökertmek istedi. Tüm ülkeler bu şahısa dikkat etmeli. Gülen şu an Amerika’da. Bu işin içinde Gülen’in olduğuna dair birçok kanıt var. Genelkurmay Başkanı da yaptığı açıklamada, darbecilerin kendisini darbe esnasında Gülen ile görüştürmek istediğini açıkladı. Bu konuda bir çok delilimiz var. Bu yüzden kendisini ABD’den istemeye hakkımız var.’’ dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler