SON DAKİKA

Buhari istifa etmeyecek

22 Kasım 2017, Çarşamba - 12:40
ABUJA (AA) - Nijerya’nın iki aydan uzun süredir İngiltere’de tedavi gören Devlet Başkanı Muhammed Buhari’nin görevinden istifa etmeyeceği açıklandı.

Buhari’nin sözcülerinden Garba Shehu, istifa etmesi çağrısı yapılan Devlet Başkanının görevini bırakmayacağını söyledi.

Shehu, "Buhari’nin istifa etmesi için protesto gösterileri düzenleyenler yasal çerçeve içerisinde demokratik haklarını kullanıyorlar. Ancak Devlet Başkanı Buhari’nin istifa etmesini istemek hukuki bir şey değil." diye konuştu.

Buhari’nin Nijerya anayasasına uygun hareket eden bir lider olduğunu ifade eden Shehu, "Buhari, kanunlara uygun bir şekilde yetkilerini yardımcısına devretti, kendisi görevini sürdürmektedir." dedi.

Shehu ayrıca bazı grupların istifa çağrısının toplumun diğer kesimleri tarafından dikkate alınmamasını istedi.

Nijerya’nın başkenti Abuja’da bazı sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen protesto gösterilerinde, Buhari’nin görevinin başına dönmesi ya da istifa etmesi istenmişti.

Daha önce de İngiltere’de tedavi için yaklaşık 2 ay kalan Devlet Başkanı Buhari, mayıs ayının başında tedavi görmek amacıyla tekrar İngiltere’ye gitmişti.

Fulani asıllı Buhari, Nijerya’da darbeyle iktidara geldiği 31 Aralık 1983-27 Ağustos 1985 arasında da devlet başkanı olarak görev yapmıştı.

Nijerya ordusundan tümgeneral olarak emekli olan Buhari, 2015 yılındaki seçimi kazanarak yeniden devlet başkanı olmuştu.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler