SON DAKİKA

Bulgaristan’da cumhurbaşkanlığı seçimine doğru

31 Temmuz 2016, Pazar - 02:36
SOFYA (AA) - Bulgaristan’da cumhurbaşkanlığı seçiminin 6 Kasım’da yapılmasına karar verildi.

Bulgaristan Parlamentosu’nda yapılan oturumda, cumhurbaşkanlığı seçiminin tarihi belirlendi. Oylamada, Avrupalı Gelişimi İçin Vatandaşlar (GERB) partisinin önerdiği tarih olan 6 Kasım’da karar kılındı.

Parlamento ayrıca, aynı tarihte 3 sorulu bir referanduma gidilmesini de onayladı.

Referandumda halka, "Milletvekillerin, partilerin belirlediği listelere göre değil, kişisel aday olarak seçilmelerini destekliyor musunuz?", "Seçim ve referandumlarda zorunlu oy kullanımını onaylıyor musunuz?" ve "Parti ve koalisyonlara verilen devlet maddi desteğinin son seçimde alınan oy başına 1 leva (57 kuruş) olmasını destekliyor musunuz?" soruları yönetilecek.

- Adaylar

Seçim tarihinin yaklaşmasına rağmen siyasi partilerin büyük kısmı, cumhurbaşkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adaylarını, ağustos sonunda açıklamayı planlıyor.

Hükümet yanlısı ırkçı Vatansever Cephe (PF) koalisyonu ve aşırı solcu muhalefet Ataka Partisi ise görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak, ortak aday belirledi.

Bu partiler, PF eş başkanlarından Krasimir Karakaçanov’u cumhurbaşkanı, Ataka milletvekillerinden Yavor Notev’i cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterdi.

Adaylar arasında, Başbakan Boyko Borisov ile eski kral ve eski başbakanlardan 79 yaşındaki Simeon Sakskoburgotski’nin de isimleri geçiyor. Ancak her iki isim de şimdilik aday olup olmayacakları konusunda net bir açıklama yapmadı.

5 yıllık görev süresi sona ermek üzere olan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev ise ikinci kez cumhurbaşkanı adayı olmayacağını duyurmuştu.





Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler