SON DAKİKA

Bulgaristan’daki sığınmacılar

23 Mayıs 2018, Çarşamba - 16:55
SOFYA (AA) - Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da 210 sığınmacı çocuk, yeni eğitim öğretim yılında okula gitmeye başladı.

Sofya Belediyesi, farklı adreslerde oturan çocuklar için okullara ücretsiz ulaşım sağlayacağını açıkladı.

Başkentteki 3 büyük mülteci kampında yaşayan ve bazıları anne-babasız olan çocuklara özel ilgi göstermeye çalışan belediye, çocukların başkentteki 130 devlet okuluna gönderileceğini belirtti.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Sofya Belediyesinin kaçak gelen çocukların ülkeye entegrasyonu için gösterdiği çabalar şimdiye kadar sınırlı sonuç verdi.

Devlet Mülteciler Ajansı (DAB) istatistiklerine göre, Bulgaristan’a ulaşan çocukların büyük bir kısmı, kısa süre sonra varış noktası olarak gördükleri Batı Avrupa ülkelerine gitmek için ülkeden ayrılıyor.

Avrupa Birliği’nin en yoksul ülkesi Bulgaristan’daki yaşama uyum sağlayamayan birçok çocuğun, kısa sürede okulu terk ettiği belirtiliyor. Buna karşılık okul yöneticilerinin "başarılı entegrasyon" olarak gördükleri örnekler de bulunuyor.

DAB’ın verilerine göre, yılın ilk 7 ayında ülkeye kaçak yoldan tek başına gelen mülteci çocuk sayısı 272 oldu. Sığınmacı krizinin başlangıcından bu yana Bulgaristan’dan sığınma talebinde bulunan kimsesiz çocukların sayısı 2 bin 319 olarak kaydedildi. Bu çocuklardan sadece çok küçük bir kısmının hala ülkede olduğu tahmin ediliyor. Bulgar hükümeti, bu yıl 553 çocuğun sığınma başvurusunu onayladı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler