SON DAKİKA

Burdur’da ilk iftar

27 Mayıs 2017, C.tesi - 20:09
BURDUR (AA) - Burdur’da şehit yakınları ve gaziler, valilik tarafından düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen iftar programında, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, şehit aileleri ve gaziler ile yakından ilgilendi. Edilen duanın ardından katılımcılar oruçlarını açtı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur İl Temsilcisi Hasan Okyar, katkılarından dolayı Vali Yılmaz’a plaket verdi.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, vatan için canlarını veren şehitlerin yakınları ile gazilerin millete emanet olduğunu belirtti.

Büyük bir aile olduklarını ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bu millet, devlet, bayrak ve ezan için canlarını veren şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde bugün iftar yapıyoruz. Bugün sahurda, iftarda beraber oluyoruz. Bugün burada ezan okunuyorsa, cuma namazı kılınıyorsa şehitlerimiz sayesindedir. Biz ecdadın bize verdiği o mirasın sahipleriyiz. Ecdat nasıl 7 kıtaya bizim kültürümüzü götürmüşse, yaşatmışsa, bugün biz sadece Anadolu coğrafyasında değil, ecdadın bize miras bıraktığı o alanların sorumluluğu da olmak şartıyla öncelikle bu ülkede birlik ve beraberlik içerisinde güçlü, kuvvetli bir Türkiye Cumhuriyeti devleti ile bunu sağlayabileceğiz."

Ülkeyi bölmek ve parçalamak isteyenler bulunduğuna işaret eden Yılmaz, "Bu ülkenin geleceği için can vermeye hepimiz hazırız. Vermeye hazır olduğumuz için bugün buradayız. Dimdik ayaktayız. Allah bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın." dedi.

Kamu kurum ve kuruluşlarının yetkililerinin de katıldığı programda ilahiler okundu.

- Karamanlı’da ilk iftar

Karamanlı Belediyesi de vatandaşlar için iftar programı düzenledi.

Kapalı pazar alanında düzenlenen programa, Karamanlı Kaymakamı Osman Oğuz Ekşi, Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Tarran Güney ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Selimoğlu, iftar programlarına hayırseverlerin de katkı sağladığını belirterek, "İftar programlarını halkımızın katılımını takip ederek devam ettireceğiz. Bu yıl 6-7 gün olarak programladık ama hayırsever vatandaşların istekleri doğrultusunda ramazanı tamamlamak istiyoruz." diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler