SON DAKİKA

Bursa belgeliğine 6 yeni kitap

05 Aralık 2017, Salı - 11:40
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından basılan ve kenti anlatan 6 yeni kitabın tanıtımı yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kitapların yazarlarıyla Hançerli Medresesi Kültür Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, hepsi birbirinden değerli eserleri Bursa’ya kazandıranlara teşekkür etti.

Bursa’nın kimlikli ve birikimli bir kent olduğunu anlatan Altepe, şunları kaydetti:

"Medeniyet izlerinin ortaya çıkması konusunda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bir yandan somut mirasları ayağa kaldırırken diğer yandan somut olmayan miraslar konusundaki çalışmalarımızı her alanda sürdürüyoruz. Başkanlığımız döneminde kent kültürü adına basılan kitap sayısı 315’i geçti. Nerede bir çalışma varsa destekliyoruz. İyi bir kitap gerçek bir hazinedir. Kitaplar, tarihin, kültürün, sanatın kısacası insanın aynasıdır. Şehirler, haklarında yazılan kitaplarla ölümsüzleşir."

Altepe, daha sonra "Bir Bursa Masalı", "Tarihte Bursa Esnafı", "Tarihi ve Kültürüyle Nalbant Köyü", "Nikaia Araştırmaları 1 - Abdulvahap Sancaktar Tepesi", "Bursa Keşif Defterleri", "Uluabat Gölü Çevresi Mimari ve Arkeolojik Yüzey Araştırması" kitaplarının içeriği hakkında bilgi verdi.

Tanıtım programı, kitapların yazarları İzzet Keribar, Ferhat Öztürk, Mehmet Pelvan, Mustafa Şahin, Ali Kazım Öz’ün konuşmalarıyla sona erdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler