SON DAKİKA

Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Yılmaz:

22 Ekim 2016, C.tesi - 16:56


Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, Rekabet Kurulu tarafından 12 bankanın kartel oluşturduğuna yönelik verilen kararın Danıştay tarafından da hukuka uygun bulunduğunu belirterek, "Bankaların itirazına rağmen kartel oluşumu en yüksek yargı makamı tarafından da onanmıştır. Devlet gereken para cezasını kesmiştir, ancak tüketiciden hukuka aykırı olarak alınan faizle ilgili durum açıklığa kavuşmamıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz, yazılı açıklamasında, 12 bankanın kartel oluşturarak tüketiciye yüksek faizle kredi verdiği, faiz oranlarını rekabet kurallarına göre değil, uzlaşarak belirlediği ve bu uzlaşma ile tüketiciden haksız kazanç sağladığının, yüksek yargı tarafından tescil edildiğini belirtti.

"Bu uzlaşma ile tüketiciden deve yüküyle haksız kazanç sağlamışlardır." ifadesini kullanan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bankaların itirazına rağmen kartel oluşumu en yüksek yargı makamı tarafından da onanmıştır. Devlet gereken para cezasını kesmiştir, ancak tüketiciden hukuka aykırı olarak alınan faizle ilgili durum açıklığa kavuşmamıştır. Tüketici, kaç baz faiz oranı alındığını, bu faiz oranının nasıl hesaplanacağı ve bu faiz oranını kimin hesaplayacağı gibi soruların yanıtını almak üzere her gün derneğimize başvurmaktadır, ancak bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de tüketicinin ekonomik çıkarlarının korunması devletin sorumluluğu altındadır."




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler