SON DAKİKA

Bursa'da kültür sanat

02 Mayıs 2019, Perşembe - 11:20
BURSA (AA) - Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT) "Üçkağıtçı", "Akide Şekeri" ve "Kapılar" oyunlarını sanatseverlerle buluşturacak.

Orhan Kemal'in yazdığı, Ersan Uysal'ın oyunlaştırdığı ve Burak Karaman'ın yönettiği "Üçkağıtçı"nın dekorunu Murat Gülmez, kostüm tasarımını Medine Yavuz Almaç ve ışık tasarımını Sinan Mahçup yaptı.

Ali Volkan Çetinkaya, Çağrı Dulun, Acan Ağır Aksoy, Erdem Erdoğan ve Serdar Seçkin'in de aralarında bulunduğu 23 oyuncunun rol aldığı müzikli ve danslı komedi oyununda, hayatını üçkağıtçılık üzerine kuran ve gittiği yerlerde kendisini "müfettiş" olarak tanıtıp karşısına çıkan herkesi dolandıran Kudret Yanardağ'ın başından geçenler konu ediliyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün saat 20.00'de beğeniye sunulacak.

- Akide Şekeri

Ali Meriç'in yazdığı "Akide Şekeri"nin yönetmenliğini Cenk Turan, dekorunu Özge Akarsu, kostümlerini Fatma Sarıkurt, ışık tasarımını Ali Karaman ve koreografisini Gizem Çakmak üstlendi.

Ceren Kayış, Çağrı Dulun, Hayati Özen, Cenk Turan ve Öykü Esendemir'in de aralarında bulunduğu 19 oyuncunun rol aldığı, Osmanlı döneminin yansıtıldığı oyunda, Akide'nin ev ararken kendini bir anda komik durumların içinde bulması ele alınıyor.

Oyun, AVP Sahnesi'nde yarın saat 20.00'de, 4 Mayıs Cumartesi günü 15.00 ve 20.00'de seyirciyle buluşacak.

- Kapılar

Neda Nejdana'nın yazdığı, Senem Cevher'in çevirdiği ve yönettiği "Kapılar"ın dekorunu ve kostüm tasarımlarını Özge Akarsu, ışık tasarımını ise Ali Karaman yaptı.

Nazlı Ceren Argon ile Süheyla Elbaş Zeybek'in rol aldığı oyunda, morgda kapalı kalan Natalie ve Victoria'nın ölüm kalım mücadelesi eğlenceli şekilde izleyiciye aktarılıyor.

Oyun, bugün ve yarın saat 18.00'de Feraizcizade Oda Tiyatrosu'nda beğeniye sunacak.

- Maskbet

Şehir Tiyatrosu ise Shakespeare'in yazdığı, Sabahattin Eyüboğlu'nun Türkçeye çevirdiği ve Altuğ Görgü'nün uyarlayıp yönettiği "Macbeth" oyununu "Maskbet" adıyla sahneye koyacak.

Müziklerini Murat Gedikli, dekor ve kostüm tasarımını Murat Şimşek'in üstlendiği oyunda, Aykan Yılmaz, Eren Topçak, Osman Murat Erten ve Serdar Soyer rol alıyor.

Eşinin desteğiyle Kral Duncan'ı öldüren ve onun akrabası olarak kendini İskoçya'nın yeni kralı ilan eden Macbeth'in başından geçenlerin anlatıldığı oyun, Tayyare Kültür Merkezi'nde bugün ve yarın saat 20.00'de, 4 Mayıs'ta ise 14.00'te izlenebilecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler