SON DAKİKA

Büyük Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası

19 Ocak 2017, Perşembe - 04:50



15 Temmuz Şehitleri Büyük Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası 20 Aralık’ta Bursa’da düzenlenecek.

Bursa Valisi İzzettin Küçük, bir otelde düzenlenen basın toplantısında, kentte düzenlenecek şampiyonada 10 sıklette 150 sporcunun ringe çıkacağını belirtti.

Müsabakalarda başarılı olacak sporcuların sadece Türkiye şampiyonu olmakla kalmayıp gelecekte Türkiye’yi yurt dışında temsil etme hakkını da kazanacağını dile getiren Küçük, şöyle konuştu:

"Burada madalya kazanan gençlerimiz ülkemiz boksunu dünyanın her yerinde birbirinden önemli organizasyonlarda temsil edecek. Böylesine güzel bir organizasyona kentimizde ev sahipliği yapacağımız için çok mutluyuz. Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ve tüm ekibine şampiyonanın ev sahipliğini Bursa’ya verdikleri için bir kez daha teşekkür ediyorum."




- Gözgeç: "Heyecanlı maçlar oynanacak"




Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Gözgeç ise Bursa Valisi Küçük’ün spor ve sporcuya olan ilgisinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Bursa’da gerçekleştirecekleri boks şampiyonasında tüm kurum ve kuruluşlarla kusursuz bir organizasyona imza atacaklarına inandığını ifade eden Gözgeç, şunları kaydetti:

"Ülkemizin en büyük şampiyonasını Bursa’da düzenleme kararı aldık. Şimdi de 200 kişilik bir kafileyle Bursa’ya adeta bir çıkarma yaptık. İlk kez geçtiğimiz yıl bu kadar geniş kapsamlı bir Türkiye şampiyonası düzenledik. Maalesef o dönem valizi kapıp gelenin ringe çıktığı bir organizasyon olmuştu. Bu yıl şampiyona öncesinde Çanakkale, Antalya ve Malatya’da eleme grupları yapıldı. Bu kapsamda, Bursa’nın ev sahipliğindeki şampiyonanın seyir zevki ve mücadele açısından çok güzel geçeceğini şimdiden söyleyebilirim. 20 Aralık’ta ilk gong çalacak ve 24 Aralık’a kadar birbirinden heyecanlı maçlar oynanacak."

Toplantıya, Türkiye Boks Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri Atilla Alatepe ve Çetin Saçan’ın yanı sıra Bursa’daki şampiyonanın sponsorlarından Fuat Alpaslan ile Bursa Boks İl Temsilcisi İsmet Terzi de katıldı.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler