SON DAKİKA

Büyük Önder Atatürk’ü anıyoruz

16 Temmuz 2018, Pazartesi - 15:05
ANKARA (AA) - Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Gazi Mustafa Kemal'in en önemli miraslarından birisi olan 'milli egemenlik' kavramına, bugüne kadar gözümüz gibi baktık, bundan sonra da aynı hassasiyeti göstereceğiz." değerlendirmesinde bulundu.


Gül, yaptığı yazılı açıklamada, vefatının 79’uncu yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü şükranla andığını belirterek, Atatürk'ün önderliğinde milli mücadeleye sahip çıkan ve başarıya ulaştıran Türk milletinin bu tarihten sonra da istiklaline sahip çıkmadaki azim ve kararlılığını elden bırakmadığını bildirdi.

Türk milletinin, 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında da milli mücadele günlerindeki istiklal ruhunu tekrar canlandırdığını ve hainlere hak ettiği cezayı verdiğini belirten Gül, 15 Temmuz'dan sonra Cumhuriyetin, demokrasiyle çok daha güçlü bir şekilde geleceğe doğru yürüdüğünü aktardı.

Gül, "15 Temmuz’da ortaya çıkan mücadele azmi, istiklal ruhu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının mücadele azminin, istiklal ruhunun aynısıdır. Cumhuriyetimizin 94'üncü yılında, Atatürk’ün muasır medeniyet hedefini aşmak için canla başla çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Son 15 yıldır Türkiye'nin bu hedefi, bu hedefteki manayı en doğru biçimde anlayan bir siyasi kadronun öncülüğünde ilerlemesini, kalkınmasını, gelişmesini sürdürdüğünü aktaran Gül, bu kadronun 2023 hedeflerine de aynı aşkla, şevkle yürüdüğünü vurguladı. Gül, şunları kaydetti:

"Gazi Mustafa Kemal'in en önemli miraslarından birisi olan 'milli egemenlik' kavramına bugüne kadar gözümüz gibi baktık, bundan sonra da aynı hassasiyeti göstereceğiz. Aynı şekilde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, bütün olumsuz şartlara rağmen genç Türkiye Cumhuriyeti'ni 'hukuk devleti' çizgisinde tutma gayreti de ondan devraldığımız bir diğer önemli mirastır. Ne mutlu ki Cumhuriyetimizin hukuk devleti olma yolundaki en kayda değer gelişmelerini gerçekleştirmek bize nasip oldu. Hukuk alanındaki iftihar vesilesi pek çok ilerleme, yargıya sızan bir çetenin temizlenmesinin ardından, zaman içerisinde çok daha gözle görünür hale gelecektir. Ülkemizde adalet sistemi çok daha ileri noktalara taşınacaktır. Türkiye'nin, milli mücadeleden bugünlere uzanan yolculuğuna önderlik etmiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 79'uncu yılında bir kez daha şükranla anıyoruz."

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler