SON DAKİKA

Büyük Taarruz’un 95. yıl dönümü

17 Mart 2018, C.tesi - 01:00
AFYONKARAHİSAR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, dünyada savaşların sadece cephelerde silahla olmadığını, bilim, kültür, ekonomi ve daha birçok enstrümanın devreye girdiğini belirterek, "Her konuda dünya ile yarışacak bir çalışma azmi ortaya koymamız gerekecek. Daha çok üreteceğiz, kurumlarımızı daha ilerilere yükselteceğiz." dedi.

Büyük Taarruz’un 95. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesindeki Şehir Stadyumu’nda düzenlenen törende konuşan Eroğlu, 95 yıl önce yok edilmek istenen bir milletin kahramanlık destanı yazdığı, şehit kanları ile yoğrulmuş mübarek topraklarda bulunduklarını söyledi.

Türk milletini bu topraklardan atmak için yıllardır uğraşıldığını vurgulayan Eroğlu, "Bu kahraman milleti topla, tüfekle, silahla yenemediler. Batılı ülkeler 1699 Karlofça Antlaşması’ndan itibaren yeni bir planı devreye koymaya çalışıyorlar. Adına ’Şark meselesi’ dedikleri, böl, parçala ve yut taktiğini uygulamaya başladılar." ifadelerini kullandı.

Eroğlu, kutlu İstiklal Harbi’nin Gazi Meclis tarafından yürütüldüğünü hatırlattı.

Gazi Meclisin 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında da kararlılığını gösterdiğini dile getiren Eroğlu, şunları kaydetti:

"İstiklal Harbi kolay kazanılmadı. Bu millet kahraman bir millettir. Böyle kahraman bir millet dünyada yoktur. 15 Temmuz’da da milletimiz dünya tarihine geçmiş bir kahramanlık destanı yazmıştır. Bugünün savaşları artık sadece cephelerde silahla olmuyor. Bilim, kültür, ekonomi ve daha birçok enstrümanla yapılmakta. O halde bizim her konuda dünya ile yarışacak bir çalışma azmi ortaya koymamız gerekecek. Daha çok üreteceğiz, kurumlarımızı daha ilerilere yükselteceğiz."

Bakan Eroğlu, Türk milletinin bütün dünya mazlumlarının ümit kalesi olduğunu belirtti. Bu kalede yaşanabilecek bir hasarın bütün dünya mazlumlarının, Afrika’nın, Kafkasya’nın, Orta Asya’nın, Balkanlar’ın ve Ortadoğu’nun mahzun kalmasına yol açacağına dikkati çeken Eroğlu, "Dünya Müslümanlarının güvenli limanı olan bu topraklar aynı umut ve misyonla bugün de tarihi mesuliyetini yerine getiriyor. Son 15 yıldır hep bu ruh haliyle çalıştık, çalışıyoruz." diye konuştu.

Törende, Beyaz Düşler tiyatro topluluğunun gösterisinin ardından Türk Halk Müziği sanatçısı Esat Kabaklı konser verdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler