SON DAKİKA

Büyükerşen’den milli yüzücü Sümeyye’ye ödül

21 Haziran 2018, Perşembe - 19:10



Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, İtalya'da 9-15 Ekim'de gerçekleştirilen Avrupa Gençlik Oyunları'nda gümüş ve bronz madalya kazanan 14 yaşındaki milli yüzücü Sümeyye Boyacı'yı Cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.

Büyükşehir belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükerşen, Avrupa Gençlik Oyunları'nda gümüş ve bronz madalya ile Türkiye'ye gurur yaşatan Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü yüzücüsü Sümeyye Boyacı'yı makamında kabul etti.




Sümeyye'yi alnından öperek kutlayan Büyükerşen, "Cumhuriyet kızına Cumhuriyet altını yakışır." diyerek ödül verdi.

"Güzel kızımızla gurur duyuyoruz. Sümeyye'nin Büyükşehir Belediyemiz Spor Kulübünün sporcusu olması gururumuzu ikiye katladı." ifadelerini kullanan Büyükerşen, başarısında payı olan ailesi ve antrenörüne teşekkür etti.

Yılmaz Büyükerşen, Sümeyye Boyacı'nın başarısının süreceğine inancının tam olduğunu aktararak, imkanlar ölçüsünde başarılı sporcuları desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.

Sümeyye Boyacı da başkan Büyükerşen'e desteklerinden dolayı teşekkür ederek, "Hedefim Paralimpik Olimpiyatları'nda altın madalya almak, bunun için tüm gücümle çalışacağım." ifadesini kullandı.

Bedensel engelli milli sporcular, Avrupa Gençlik Oyunları'nda 2'si altın 7 madalya kazanmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler