SON DAKİKA

“ByLock’u tesadüfen indirmiş olabilirim“

22 Temmuz 2018, Pazar - 10:35
ADANA (AA) - Adana'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında yargılanan eski polis memuru ve öğretmen 13'ü tutuklu 19 sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Kimlik tespitinin yapılmasının ardından mahkeme heyeti sanıklardan savunmalarını talep etti.

İlk olarak savunmasını veren tutuklu sanık eski polis memuru Vedat Elbistan, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Bir yıl içerisinde cep telefonuna 400 farklı programı indirdiğini belirten Elbistan, şöyle devam etti:

"Cep telefonuma indirdiğim programlar arasında ByLock'u bilinçsizce, tesadüfen indirmiş olabilirim. Ben Başbakanlık koruma şubesinde çalışırken taltif aldım. Aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı koruma şubesinde 3 yıl boyunca görev yaptım. Daha sonra Üsküdar Kısıklı'da koruma olarak görev yaptım. Ben ByLock'u tesadüfen indirmiş olabilirim. Mahkemeye ulaşan içerikleri kabul etmiyorum. ByLock programını kullanmadım. FETÖ/PDY terör örgütünün yöntemi dini istismar etmektir. Hayat tarzım bu yapıyla uyuşmamaktadır. Ben bu örgütün bir bardak suyunu içmedim. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum."

Duruşmada savunması alınan tutuklu sanık Cihan Demir ise mahrem imam olduğu yönündeki iddiaların asılsız olduğunu ve suçlamaları reddettiğini ifade etti.

FETÖ/PDY terör örgütüne ait herhangi bir sendikaya kaydının olmadığını söyleyen Demir, şöyle devam etti:

"Facebook ve Twitter ikonu altında FETÖ/PDY terör örgütüne ait gizli görüşme programlarını kullanmadım. Belirtilen tarihte Bank Asya'ya 101 bin TL'yi ev almak için yatırdım. Çağrı ve talimat üzerine para yatırmadım. Eagle ve Coco ve ByLock programlarını yüklemedim. Ben mahrem imam ve emniyet imamı değilim, iddiayı kabul etmiyorum. Ben kimseden himmet bağışı toplamadım. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum."

- "Tayin olduğum yerlerde karşıma çıktılar"

Tutuksuz sanık eski polis memuru Ferhat K. ise 2008 yılında polis okulunu kazandığını ve kendi emeğiyle polisliği kazandığını ifade etti.

Görev yaptığı illerde bir şekilde bu yapı üyelerinin gelip kendini bulduğunu anlatan sanık Ferhat K, "Bu FETÖ/PDY terör örgütü nereden ne şekilde isim alıyor bilmiyorum ama tayin olduğum yerlerde karşıma çıktılar. 2015 yılında Mersin'e tayinim çıktı. Eagle programını tayinim çıkmadan adını Salih olarak bildiğim şahıs yükledi. Bu uygulamayı ben sildim. ByLock programını ise yüklemedim. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." diye konuştu.

Daha sonra Cumhuriyet Savcısı, tutuksuz sanıklar Mümtaz Serhat A, Ayşegül A, Ferhat K, Serdar G'nin tutuklanması, diğer tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamı, eksik hususların giderilmesi yönünde mütalaasını verdi.

Mahkeme heyeti de ByLock kullanıcısı olan eski polis memurları Mümtaz Serhat A, Ayşegül A. ve Ferhat K'nin tutuklanmasına, tutuklu sanıklar Kamber A. ve Serhat A'nın adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağıyla tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler