SON DAKİKA

Çadırda yaşayan Halepli aile evlerine kavuştu

18 Ocak 2017, Çarşamba - 17:55
ŞANLIURFA (AA) - Suriye’nin Halep kentinde yaşarken rejimin saldırıları ve çatışmalardan kaçarak Şanlıurfa’ya gelen ve burada kurdukları çadırda hayata tutunmaya çalışan 7 kişilik aile, bir eve yerleştirildi.

Halep’teki saldırılar nedeniyle küçük yaştaki 4 çocuğu, eşi ve kardeşiyle yaklaşık bir ay önce merkez Eyyübiye ilçesine gelen Suriyeli Muhammed Haci’ye yardımlar sürüyor.

Boş arazide ağacın altına kurdukları çadırda kalan, çevreden topladıkları çalıları tenekede yakarak ısınmaya çalışan ailenin durumuna duyarsız kalmayan Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu, Halepli aileyi Hızmalı Mahallesi’ndeki bir eve yerleştirdi.

Evi aile için döşeyen platform üyeleri, aileye halıdan yatağa, gıdadan giysiye, sobadan oduna kadar çeşitli yardımlarda bulundu.

Anne Zeynep Munid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye’de büyük sıkıntılar yaşadıklarını ve bunun üzerine Türkiye’ye geldiklerini belirterek, soğuk hava nedeniyle burada da sıkıntı yaşadıklarını ifade etti.

- "Uzun süre sonra ilk kez rahat uyuduk"

Hayırseverlerin desteğiyle bir eve yerleştirildikleri için çok mutlu olduğunu dile getiren Munid, "Ne kadar sevinçli olduğumu anlatamam. Suriye’de her türlü sıkıntıyı yaşadık, aç kaldık, korkudan uyuyamadık. Buraya geldikten sonra da soğuk hava nedeniyle zorluk yaşadık. Ama dün bizi buraya getirdiler. Rüyamda görsem inanmazdım. Artık bir evimiz var ve üşümeden oturabiliyoruz. Uzun süre sonra ilk kez dün gece rahat uyuyabildik. Çocuklarım ağlamadan uyandı. Eşim de iş arıyor. İnşallah bundan sonra her şey güzel olacak. Allah razı olsun." diye konuştu.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem de uzun yıllardır platform olarak hem sığınmacılar hem de Suriye’deki ihtiyaç sahipleri için çalışmalar yaptıklarını hatırlattı.

Anadolu Ajansının yayınladığı haber üzerine söz konusu aileye ulaştıklarını belirten Gerem, "Çadıra yardım götürdük ama bu mağdur kardeşlerimizin kışı orada geçirmesine gönlümüz razı gelmedi. Bunu için arkadaşlarla bu evi ayarladık. Ailenin bir yıllık kirasını da karşıladık. İnşallah burada mutlu olurlar. Onların bu hali bize de huzur veriyor." dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler