SON DAKİKA

Çankırı’da öğretmenlere atık pil eğitimi

16 Temmuz 2018, Pazartesi - 01:35
ÇANKIRI (AA) - Çankırı Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) iş birliği ile öğretmenlere yönelik atık pil eğitimi düzenlendi.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, yaptığı yazılı açıklamada, belediyede görev yapan Çevre Mühendisleri il TAP Derneği yetkilileri tarafından 47 okuldan katılan öğretmenlere atık pil ve çeşitleri, atık pillerin toplanması ve bertaraf edilmesi konularında bilgi verildiğini belirtti.

Eğitime katılan öğretmenlerin öğrencilerine doğayı zehirleyen atık pillerin toplanması yönünde bilinçlendireceğini ifade eden Dinç, şunları kaydetti:

"Öğretmenler, ayrıca her yıl 1 Ekim–30 Nisan tarihleri arasında düzenlenen "Okullar Arası Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası''nı da öğrencilerine tekrar hatırlatarak okullarında toplanan atık piller, kampanya kapsamında dağıtılan atık pil toplama kutularında biriktirilecek. En çok atık pil toplayan okul, kampanyanın da birincisi olarak ödüllendirilecek."

Her yıl düzenli olarak okullardaki öğrencileri çevre seminerleri ile bilgilendirerek çevreye karşı duyarlılık oluşturduklarını kaydeden Dinç, "Öğrencilerimizin çevreye karşı sorumluluklarını hatırlamaları ve bunu davranış haline getirmeleri için onlara en büyük desteği sağlayacak öğretmenlerimizi bilgilendirdik. Toplumda sağlayacağımız farkındalık ile hem doğa ile barışık yaşayacağız hem de ülke ekonomimize önemli bir katkı sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Eğitime, Çankırı merkezde bulunan okullarda görev yapan öğretmenler katıldı.

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğünde görev yapan Çevre Mühendisleri ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği yetkilileri, "Atık pil ve çeşitleri, atık pillerin toplanması ve bertaraf edilmesi" konularında 47 okuldan katılan öğretmenleri bilgilendirdi.





Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler