SON DAKİKA

Çavuşoğlu, Gineli bakanlar ve Tataristan Cumhurbaşkanı ile görüştü

17 Ocak 2017, Salı - 03:35
ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gine Devlet Başkanlığı nezdinde Devlet Bakanı Kassory Fofana, Gine Devlet Başkanlığı nezdinde diplomasi danışmanı Bakan Koutub Moustapha Sano ve Rusya Fedarasyonu Tataristan Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov ile görüştü.


Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Gine Devlet Başkanı Alpha Conde’nin ay sonunda Türkiye’ye düzenleyeceği resmi ziyaret öncesinde Çavuşoğlu, Gineli bakanlarla Dışişleri Bakanlığında bir araya geldi.


Konuk Gineli bakanların Çavuşoğlu’na, Gine Devlet Başkanı Conde’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a muhatap iki mektubunu da tevdi ettikleri görüşmede, iki ülke arasında gelişen siyasi ve ekonomik ilişkiler gözden geçirilip, ilişkilerin ahdi çerçevesini tamamlayacak ve resmi ziyaret vesilesiyle imzalanabilecek anlaşmalar ele alındı.

Ayrıca Çavuşoğlu, Türkiye’yi ziyaret eden Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov ile de Dışişleri Bakanlığında görüştü.

Minnihanov ve beraberindeki heyet ile yapılan görüşmede, Türkiye’nin Tataristan’daki mevcut yatırımlarıyla karşılıklı yeni yatırım imkanları ele alınarak, ekonomik işbirliğinin daha da geliştirilmesi için bu alandaki tüm engellerin kaldırılmasının önemi üzerinde duruldu.


Görüşmede, eğitim, kültür ve diğer alanlardaki mevcut işbirliğinin geliştirilmesine dair hususlar da değerlendirildi.



Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler