SON DAKİKA

CHP Ankara Milletvekili Hakverdi:

19 Ocak 2018, Cuma - 12:40
TBMM (AA) - TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, "Nuriye ve Semih yaşasın demek suç değildir. Ben de buradan yüz kere, bin kere söylüyorum, Nuriye ve Semih yaşasın. Bu suça ben de ortağım. Eğer suçsa bu suçu bilerek işliyorum." dedi.

Hakverdi, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Samsun’daki Süper Kupa Final maçında üzücü olayların yaşandığını anımsattı.

Bazı taraftarların üzeri dahi aranmadan alındığı halde "Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa", pankartının içeri alınmadığını belirten Hakverdi, maçta açılan "Nuriye ve Semih Yaşasın" pankartına ilişkin de 17 kişi hakkında terör örgütü üyeliği ve propagandasından soruşturma açıldığını belirtti.

Bu kişilerden 11’inin tutuklandığını iddia eden Hakverdi, böyle bir uygulamanın kabul edilemeyeceğini söyledi.

"Hükümet kendi gibi düşünmeyen herkesi maalesef terörist ilan etmeye devam ediyor." diyen Hakverdi, toplumun ayrıştırıldığını iddia etti.

Pankartın şiddet içermediğini ileri süren Hakverdi, elindeki fotoğrafları basın mensuplarına göstererek, "Nuriye ve Semih yaşasın demekle asla terör örgütü üyesi olunmaz. Siz, suç ilan edebilirsiniz, suç sayabilirsiniz biz, bunu asla suç saymıyoruz. Nuriye ve Semih yaşasın demek suç değildir. Ben de buradan yüz kere, bin kere söylüyorum, Nuriye ve Semih yaşasın. Bu suça ben de ortağım. Eğer suçsa bu suçu bilerek işliyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler