SON DAKİKA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:

16 Kasım 2017, Perşembe - 20:00
ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik süren yargılamalar sırasında sanıkların tek tip kıyafet giymesine ilişkin çalışmaya ilgili, "AKP yöneticileri dahi ’kuru ile yaşın ayrılamadığını’ ifade ederlerken, mahkemeye çıkan kişilerin, mahkeme süreci sonlanmadan ve hüküm verilmeden suçlu kabul edilecekleri şekilde tek tip kıyafete sokulması hukuka aykırıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, yıllarca devlet içerisine yerleştirilen ve bir cemaat yapılanması olan FETÖ’nün geçen yıl 15 Temmuz’da laik cumhuriyeti yıkmaya yönelik kalkışmada bulunduğunu belirtti.

Bu girişimin, TBMM çatısı altında tüm siyasi partilerin ortak kararlılığı ve milletin direnişi ile engellendiğini vurgulayan Ağbaba, darbecilerle mücadele amacıyla 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL’in hayatın her alanında kısıtlamalara yol açtığını ve bunun sivil bir darbenin ilk adımı olduğunu savundu.

FETÖ üyesi olmakla suçlanan bir kişinin mahkeme sürecinde mesaj verme gayesiyle giydiği tişört üzerine "tek tip kıyafet" uygulamasının gündeme geldiğini anımsatan Ağbaba, mahkeme başkanlarının iradesi ile rahatlıkla çözülebilecek bir konunun, iç politikada şov haline getirildiğini iddia etti. Ağbaba, şu ifadeleri kullandı:

"AKP yöneticileri dahi ’kuru ile yaşın ayrılamadığını’ ifade ederlerken, mahkemeye çıkan kişilerin, mahkeme süreci sonlanmadan ve hüküm verilmeden suçlu kabul edilecekleri şekilde tek tip kıyafete sokulması hukuka aykırıdır. Bu çok açık ve evrensel hukuk değerini ifade edenlere ise iktidar sahipleri tarafından FETÖ’cü iftirası atılmaktadır. Sivil darbe altındaki Türkiye’de hukuk ilkelerini hatırlatmak, terörist olmakla eş değer tutulmaktadır. Halbuki bizim uyarımız, Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu ortaya koymak, vatana, millete ve cumhuriyete yönelik hain bir darbe girişiminde bulunan terör örgütünün dünyada mağdur olarak görülmesini engellemeye yönelik bir uyarıdır."

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tek tip kıyafet ile ilgili "Bunlar bu şekilde tüm dünyaya tanıtılacak" ifadesinin sorunlu olduğunu öne süren Ağbaba, "Guantanamo Kampı benzeri bir tek tip kıyafet uygulaması, Türkiye’de hukuk ve insan hakları normlarından hızla uzaklaşıldığını göstererek, tüm dünyada FETÖ’nün mağdur görülme tehlikesini artıracak ve elini güçlendirecektir. AKP yöneticileri tarafından sıklıkla dile getirilen idam tartışması da aynı şekilde FETÖ’ye yaramaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler