SON DAKİKA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:

17 Kasım 2017, Cuma - 01:00
MALATYA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Türkiye’nin bir tek kurucu lideri var o da Mustafa Kemal Atatürk. Dünyanın hiçbir ülkesinde kurucu babalar yıpratılmaz, küfür edilmez. Bu organize kötülüğe karşı hep beraber karşı çıkmalıyız." dedi.

Ağbaba, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şubesi’ni ziyaretinde, şehit aileleri ve gazilerin acısını paylaştığını belirtti.

Şehit aileleri ve gazilerin vatan ve milletin gönlünde yerinin ayrı olduğunu anlatan Ağbaba, her zaman şehit yakınları ve gazilerle bir araya gelmeye çalıştığını kaydetti.

Ağbaba, şehit aileleri ve gazilerin sorununun kendi sorunları olduğunu vurgulayarak, "Şehit ve gaziler arasında ayrım yapılmasına karşıyız. Bir şehide yapılabilecek en büyük haksızlık ayrım yapmaktır. Bunu reddediyoruz, kabul etmiyoruz. Şehit aileleri ve gazilerimiz baş tacımızdır." diye konuştu.

Son günlerde Türkiye’nin değerlerine saldırılar olduğunu savunan Ağbaba, şöyle devam etti:

"Bugünlerde yeni bir devlet kurulması tartışmaları var. Yeni bir devlet kurulması için bir devletin yıkılması lazım. Türkiye Cumhuriyeti ile kimin ne sorunu var bilemiyoruz. Bu cumhuriyet, yedi düvele savaşarak kuruldu, milyonlarca şehit ve gazi verdik. Mustafa Kemal Atatürk’ün annesine hakaret ediliyor, bir tane palalı Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeline saldırıyor, bir başkası ’Yeni bir devlet kurulacak’ diyor. Türkiye’nin bir tek kurucu lideri var o da Mustafa Kemal Atatürk. Dünyanın hiçbir ülkesinde kurucu babalar yıpratılmaz, küfür edilmez. Bu organize kötülüğe karşı hep beraber karşı çıkmalıyız."

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Gözükara da şehit ve gaziler arasında ayrımcılık yapıldığını ileri sürerek, bunun kendilerini derinden üzdüğünü bildirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler