SON DAKİKA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:

06 Aralık 2017, Çarşamba - 18:40
ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya Hekimhan’da meydana gelen trafik kazasında mevsimlik tarım işçilerinin hayatını kaybetmesine ilişkin "Isparta’da, Denizli’de, Gümüşhane’de, Afşin’de, Malatya’da devrilen, kaza yapan araçların asıl sürücüsü AKP’dir." değerlendirmesinde bulundu.

Ağbaba, Malatya Hekimhan’da meydana gelen trafik kazasında mevsimlik tarım işçilerinin hayatını kaybetmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı verilerine göre, 2016 yılında 155 bin mevsimlik tarım işçisinin bulunduğunu, aileleriyle birlikte yaklaşık 500 bin kişinin tarım işçisi olarak memleketlerinden ayrılıp Türkiye’nin değişik illerinde çalıştığını aktaran Ağbaba, çalışma yaşamının kanayan yarası olan mevsimlik işçiliğin başlı başına ele alınıp, yapısal çözümler bulunması gereken bir alan olduğunu vurguladı.

Mevsimlik tarım işçilerinin trafik kazalarıyla anılır olduğuna dikkati çeken Ağbaba, şunları kaydetti:

"Tarım işçilerinin barınmadan, ulaşıma, sağlıktan eğitime ciddi sorunları olmasına karşın AKP bu sorunları görmezden geliyor. Mecliste konuyu defalarca gündeme getirmemize rağmen verdiğimiz araştırma önergeleri her defasında AKP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Reddedilen her bir önerge karşımıza trafik kazası ve ölüm olarak geliyor. Bugün yitirdiğimiz her bir işçinin sorumluluğu önergelerimizi reddeden AKP milletvekillerinin boynundadır. Isparta’da, Denizli’de, Gümüşhane’de, Afşin’de, Malatya’da devrilen, kaza yapan araçların asıl sürücüsü AKP’dir."

Ağbaba, Malatya Hekimhan’daki kazanın son olması dileğinde bulunarak, "Bugüne kadarki kazalarda ve Malatya’daki kazada hayatını kaybeden işçilerimize Allah’tan rahmet, yaralı işçilere acil şifalar diliyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler