SON DAKİKA

CHP Genel Sekreteri Sındır ifade verdi

27 Haziran 2016, Pazartesi - 18:48
İZMİR (AA) - CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, belediye başkanlığı yaptığı döneme ilişkin "görevi ihmal ve kötüye kullanma" suçlamasıyla hazırlanan fezleke kapsamında ifade verdi.

Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasada değişiklik yapılmasını öngören kanunun yürürlüğe girmesinin ardından hazırlanan fezleke doğrultusunda Sındır’a ifade vermesi için davetiye gönderdi.

Sındır, sabah saatlerinde İzmir Adliyesine gelerek, Memur Suçları Bürosundan sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Ömeroğlu’na ifade verdi.

Sındır’ın, Bornova Belediye Başkanlığı döneminde İzmir 1 No’lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun aldığı kararları yerine getirmediği ve yaptığı bazı işlemler nedeniyle "görevi ihmal etmek ve görevi kötüye kullanmak"la suçlandığı, bu konulara ilişkin sorulara cevap verdiği belirtildi.

Savcılık, Sındır hakkında söz konusu dönemlerde suç unsuru tespit ederek, dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlamıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler