SON DAKİKA

CHP’den Tunceli’de “teröre lanet“ yürüyüşü

05 Ağustos 2017, C.tesi - 01:40
ELAZIĞ (AA) - CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Necmettin öğretmenimizin hunharca katledilmesi tüm Türkiye’yi ve Tunceli’yi ayağa kaldırdı. Tunceli, ’Artık yeter’ dedi. Şiddet sona ersin, terör bitsin, Türkiye barış içinde yaşasın diye ayağa kalktı." dedi.

Gök, yarın Tunceli kent merkezinde düzenlenecek yürüyüş için geldiği Elazığ Havalimanı’nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Türkiye için Tunceli’nin en önemli illerden biri olduğunu belirterek, kentte teröre karşı bir yürüyüş planlandığını, parti ayrımının bulunmadığını, teröre karşı tek yumruk olmak gerektiğini vurguladı.

Gök, "CHP milletvekilleri olarak teröre karşı dik duruşumuzu sergilemek, bütün yurttaşlarımızla kucaklaşarak Türkiye’yi şiddet ortamından kurtarmak ve Necmettin Yılmaz kardeşimizin şahsında hayatını kaybeden bütün masum insanlar, askerler ve polislerimizin adına yarın yapacağımız yürüyüşte, CHP bayrağı kullanmadan sadece Türk bayrağı ve karanfillerle yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

- "Siyasetçiler olarak bizim görevimiz"


Bu yürüyüşün terörden medet umanlara karşı dik durma şekli olduğunu anlatan Gök, terör örgütlerinin istediklerini elde edemeyeceklerini bildirdi.

Terör meselesini ortadan kaldırmak için birlik olunması gerektiğini ifade eden Gök, şunları söyledi:


"Demokrasi içerisinde her türlü sorunumuzu çözecek birikimimiz var. Türkiye’nin devasal sorunlarını çözecek aklımız, bilgimiz ve siyasi irademiz var. Bunların her birini gerçekleştirmekte siyasetçiler olarak bizim görevimiz. Şiddetin yarattığı travma toplumun bütün fertlerini, kurumlarını etkiliyor ve çözülmesi gereken sorunları da güçleştiriyor. Böylesi bir ortamda gencecik kardeşimizi hayatının baharında ailesinden, sevdiklerinden koparılmasının şahsında tüm terörden yana hayatını kaybedenleri yüreğimizde hissederek daha da canlı tutmak ve terörün Türkiye’yi yenemeyeceği gerçeğini vurgulamak üzere Tunceli’deyiz. Necmettin öğretmenimizin hunharca katledilmesi tüm Türkiye’yi ve Tunceli’yi ayağa kaldırdı. Tunceli, ’Artık yeter’ dedi. Şiddet sona ersin, terör bitsin, Türkiye barış içinde yaşasın diye ayağa kalktı."

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler